SRBI SE NAKLONILI HRVATIMA / 'Toliko o tome tko je nogometni lider na Balkanu. Od susjeda možemo samo učiti i ovog puta'

Image
Foto: Profimedia

Ove dvije reprezentacije nikada se nisu srele na velikim natjecanjima

7.6.2021.
14:40
Profimedia
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija doznala je posljednjeg, trećeg suparnika u skupini D Europskog prvenstva krajem prošle godine. Naime, tada je Škotske je u finalu play-offa u Beogradu pobijedila Srbiju sa 6-5 boljim izvođenjem jedanaesteraca nakon što je susret završio 1-1.

Razočaralo je to naše susjede koji su za dlaku izbjegli povijesni sraz s Hrvatskom na velikom natjecanju. Kako na Euru 2020 neće biti reprezentacije Srbije sigurno će interes za utakmice biti nešto manji u toj zemlji. A pet dana prije otvaranja smotre najboljih Starog kontinenta, tamošnji mediji predstavili su sve sudionike. Zanimljiv osvrt o Hrvatskoj objavio je Telegraf.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
HRVATSKA LEGENDA UVJERAVA /

'Taj dečko je čudo! On mora igrati u prvom sastavu za Hrvatsku!'

Image
HRVATSKA LEGENDA UVJERAVA /

'Taj dečko je čudo! On mora igrati u prvom sastavu za Hrvatsku!'

11. veliko natjecanje

"Od osamostaljenja, "kockastima" je ovo već 11. veliko natjecanje, a 5. europski šampionat. Toliko o tome tko je nogometni lider na Balkanu. Od susjeda možemo samo učiti i ovog puta. Iako su debelo zagazili u proces smjene generacija, to rade s dosta uspjeha jer su uspeli da održe kontinuitet igara na najvećim smotrama. Dugo smo čekali okršaj Srbije i Hrvatske na svjetskom ili europskom prvenstvu, čak nas je i ždrijeb spojio za Euro i bio bi to spektakl na Wembleyu, međutim Tumbina ekipa se raspala protiv Škota pa ćemo na okršaj s velikim rivalom morati čekati neko sretnije vrijeme", objavio je srpski portal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doduše, potkrala im se jedna pogreška jer hrvatsku nogometnu reprezentaciju očekuje nastup na šestom europskom prvenstvu od proglašenja neovisnosti, a ne petom kao što stoji u njihovom tekstu. Do sada je propustila samo jednu europsku smotru, 2000. u Belgiji i Nizozemskoj.

Zahtjevna skupina

Svjetski doprvaci će igrati u skupini D s Engleskom, Škotskom i Češkom.Prvo mjesto u skupini donijelo bi nam u osmini finala okršaj protiv drugoplasirane ekipe iz skupine F (Francuska, Njemačka, Portugal, Mađarska), dok drugo mjesto donosi okršaj protiv drugoplasirane vrste iz skupine E (Španjolska, Poljska, Švedska, Slovačka). Dalje možemo i kao treći, no to otvara "bezbroj" kombinacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vatreni" su do sada najdalje dogurali na EP-u 1996. u Engleskoj i EP-u 2008. u Austriji i Švicarskoj izborivši plasman u četvrtfinale, dok su na posljednjem EP-u u Francuskoj 2016. ispali u osmini finala, a još dva puta su zapeli u skupini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo