Hrvatski reprezentativac Ante Rebić stao je pred novinare ove srijede te je odgovorio na brojna pitanja vezana za nedjeljni sraz s Engleskom.

"Dobro se pripremamo za ovu prvu utakmicu, analizirali smo susret s Belgijom, vidjeli koji su nedostaci. Dobro ćemo se pripremiti za utakmicu s Englskom", počeo je. Zbog novog sustava natjecanja brojne su kombinacije nakon grupne faze.

"Nismo previše trošili riječi oko toga. Za daleko dogurat morat ćemo naići na jaku reprezentaciju. Nema kalkuliranja, idemo u svaku utakmicu po pobjedu. Engleska? Dosta mladih igrača, ali i onih koje poznajemo. Mislim da oni ne razmišljaju o tome što se dogodilo prije tri godine već da se pripremaju za ovaj susret kao i mi", poručio je.

Svejedno mu gdje igra

"Pozicija? Svi smo složni da će svatko igrati što izbornik kaže i nemamo se što žaliti oko toga. To je pitanje za izbornika. Ja sam spreman. Imao sam problema s listom, ništa, ozbiljno tako da sam sada spreman", dodao je.

"Kako se osjećam u napadu? U klubu sam drugi sezone dosta igrao čistu špicu tako da se dobro snalazim. Neće mi predstavljati problem ako ću to igrati", kazao je.

"Nisam opterećen brojkama. Kao ofenzivnom igraču mi je drago zabiti gol, ali nije to presudno. U Rusiji sam zabio jedan, a išli smo do finala. Takav bi scenarije opet potpisao", poručio je.

"U klubu igram lijevo, a u reprezentaciji sam desno. Što se tiče protivnika oni su kvalitetni i na desnoj i lijevoj strani. Dat ćemo sve od sebe. U povijesti smo dobro prolazili protiv njih i to nam daje nadu da će tako biti i ovaj put", jasan je.

Modrićeva tajna

Postavljeno mu je pitanje i zašto je Modrić i dalje toliko dobar.

"Prije par godina je bio najbolji igrač na svijetu. To nije slučajno. Ulaže dosta u sebe vjerojatno. Ali morate pitati njega koja mu je tajna. Ima dosta igrača iznad 35 koji igraju na vrhunskom nivou", pojasnio je.

Čuo se s Mandžom

"Brine li se što će igrati na Wembleyu? Možda će im biti mala prednost, ali to neće uvelike utjecati na rezultat jer stadion neće biti pun", kazao je te je upitan je li se čuo s Mandžukićem.

"Što se tiče njegove klupske sezone u Milanu, žao mi je što nije mogao pokazati što može, ali čuli smo se prije dva dana i rekao mi je da nas je gledao i da se nada da ćemo ponoviti uspjeh sa SP-a i da ima tu još kvalitete i da se moramo držati kao jedno kao u Rusiji i da uspjeh neće izostati", poručio je.

"Je li Engleska naučila lekciju iz 2018. kada su podcijenili Hrvatsku? Igrači su ti koji bi nas trebali podcijeniti, ali nisu. Svjesni su kvalitete i svoje i naše, a ovo što je bilo prije bilo je kako bilo. Mi smo prošli dalje", završio je.