Nogometaši Hrvatske u nedjelju u 15.00 na Wembleyju (HRT) protiv Engleske otvaraju nastup na Euru. Britanski tabloid The Sun piše tim povodom i naglašava kako su Hrvati prije tri godine izbacili Engleze sa SP-a u polufinalu.

Bivši branič Engleske, legendarni Rio Ferdinand, vjeruje da bi Jack Grealish i Raheem Sterling trebali udružiti snage i pomoći Harryju Kaneau u napadu protiv srebrnih Vatrenih...

'Postavio bih tri igrača iza, četiri u sredini i tri naprijed'

Ferdinand je Sun Sportu istaknuo:

"Postavio bih tri igrača iza, četiri u sredini i tri naprijed. Kane bi napadao i povlačio se kroz sredinu, Grealish i Sterling bi mu bili partneri u napadu. Posljednji put na velikom turniru Hrvatska je protiv nas kontrolirala igru s Lukom Modrićem i Ivanom Rakitićem u veznom redu. Hoćemo li to opet dopustiti?", istaknuo je Rio Ferdinand i dodao:

“Ako izađemo i igramo prema svom napadačkom potencijalu, Engleska će biti problem velikoj većini. Samouvjeren sam u ovo što govorim. Jako sam uzbuđen kad vidim kako igraju naši napadači".

Oprezan Ferdinand

Ferdinand je bio oprezan da ne postavlja konkretna predviđanja u pogledu toga koliko će daleko Engleska ići na turniru.

"Više me zanima prolazak skupine nego nokaut faza jer bi smo mogli dobiti nekog iz skupine smrti- Francusku, Njemačku ili Portugal".