BOD K'O KUĆA / Slovenija senzacionalno do remija protiv Danske koja može žaliti za izgubljenim bodovima

Image
Foto: profimedia

Tijek utakmice između Slovenije i Danske mogli ste pratiti na portalu Net.hr

15.6.2024.
12:27
profimedia
VOYO logo

Slovenija - Danska

1-1

Slovenija: Oblak; Karničnik, Drkušić, Bijol, Janža; Stojanović, Elšnik, Gnezda Čerin, Mlakar; Šporar, Šeško

Danska: Schmeichel; Andersen, Christensen, Vestergaard; Kristiansen, Hjulmand, Eriksen, Højbjerg, Bah; Højlund, Wind

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvoj utakmici skupine C na Europskom prvenstvu reprezentacije Slovenije i Danske remizirale su s 1-1 (0-1). Pogotke su postigli Eriksen (17.) i Janža (77.).

Image
IGRAJ, MOJA HRVATSKA /

Navijačka groznica: Znamo da ste opet u kockicama, podržite Vatrene i pokažite nam kako navijate

Image
IGRAJ, MOJA HRVATSKA /

Navijačka groznica: Znamo da ste opet u kockicama, podržite Vatrene i pokažite nam kako navijate

Uvodnih deset minuta prošlo je kroz standardno ispitivanje snaga, a onda je prva prema golu zapucala Danska, međutim udarac glavom nakon ubačaja Eriksena bio je u potpunosti bezopasan po Oblaka. Prva ozbiljnija prijetnja došla je preko slovenskog napadača Šeška koji se odvažio udarcem iz daljine u 16. minuti, a onda je u idućem napadu sjevnula brza akcija Danaca koju je pogotkom okrunio Eriksen. Najaktivniji bio je Eriksen koji je konstantno vrebao oko kaznenog prostora Slovenije, a nakon jednog oštrog ubačaja Mlakar je skoro postigao autogol, milimetri su spasili Oblaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 39. i 43. minuti u glavnoj ulozi ponovno je bio raspoloženi Eriksen, međutim njegovi udarci završili su u bloku, odnosno iznad Oblakovih vrata. Zasluženo je Danska otišla na odmor s minimalnom prednošću, međutim i Slovenija je pokazala da nije zalutala na Europsko prvenstvo.

Odlučno je u drugo poluvrijeme krenula Slovenija, u dva navrata isprovocirali su gužvu u kaznenom prostoru i unijeli nemir među Schmeichela i društvo, a u 53. minuti uključila se i VAR provjera za najstrožu kaznu. Ipak, Danci su mogli ostati mirni obzirom da je odluka bila kako kaznenog udarca neće biti. U 55. minuti Eriksenov centaršut opasno je zaprijetio Sloveniji, ali udarac glavom jednog od igrača bio je neprecizan. Deset minuta kasnije Danska je bila nadomak drugog pogotka, ali Højlundov udarac iz neposredne blizine maestralno je obranio Oblak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šeško je u 76. minuti snažnim udarcem iz daljine zatresao vratnicu, a onda u idućem napadu Slovenija je izjednačila. Jedna odbijena lopta nakon kornera otkotrljala se pred Janžu koji je silovito tukao, a lopta se od danskog bloka odbila i prevarila Schmeichela. Na pragu potpunog preokreta bili su Slovenci kada je Šporar u 81. minuti izbio pred danskog vratara, međutim nedostajalo je preciznosti.

Najava:

Sloveniji je ovo drgo europsko prvenstvo u povijesti i omah na početku ih čeka dvoboj sa za njih vrlo neugodnim protivnikom. Danci su nisu izgubili u posljednjih šest utakmica protiv Slovenaca (5 pobjeda i jedan remi). Uključujući remi (1:1) i pobjedu (2:1) u kvalifikacijama za ovaj Euro. No, Slovenci se nadaju iznenađenju jer će im najveće snage na ovom turniru biti jedan od najboljih vratara na svijetu Jan Oblak i sjajni mladi napadač Benjamin Šeško.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raspored utakmica Europskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj 2024.

Danci, europski prvaci 1992. godine, na ovom Euru se nadaju da će na krilima dvojca iz Manchester Uniteda, veznjaka Christiana Eriksena i napadača Rasmus Højlunda pobjedom otvoriti natjecanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo