TREĆI DAN EURA / Nizozemska preokretom do pobjede nad Poljskom u dosad najzanimljivijoj utakmici turnira

Image
Foto: profimedia

Tijek utakmice između Poljske i Nizozemske mogli ste pratiti na portalu Net.hr

15.6.2024.
11:09
profimedia
VOYO logo

Poljska - Nizozemska

1-2

Poljska: Szczęsny; Frankowski, Salamon, Bednarek, Kiwior; Urbanski, Zalewski; Zieliński, Romanczuk; Buksa, Szymanski

Nizozemska: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké; Reijnders, Schouten, Veerman; Simons, Depay, Gakpo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nizozemska je u prvoj utakmici skupine D Europskog prvenstva svladala Poljsku s 2-1.

Image
FANTASTIČNI GOLOVI /

Rumunji razbili Ukrajinu! Sjajni Stanciu zabio najbolji gol Eura u uvjerljivom slavlju

Image
FANTASTIČNI GOLOVI /

Rumunji razbili Ukrajinu! Sjajni Stanciu zabio najbolji gol Eura u uvjerljivom slavlju

Nizozemska je zaprijetila već u drugoj minuti utakmice kada je Gakpo dočekao jedan centaršut nakon čega je uputio snažan udarac u bliži kut poljskog vratara, međutim Szczęsny je to spremno odbio u korner. U devetoj minuti ponovno je zastao dah svima na tribinama stadiona u Hamburgu jer je Reijnders bio usamljen u kaznenom prostoru, ali njegov prizemni udarac otišao je pokraj vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Propuštene prilike Oranja ubrzo su kaznili Poljaci, igrala se 16. minuta kada je Zieliński ubacio iz kornera, a Buksa glavom pospremio iza leđa Verbruggena. Nije tu bilo kraja uzbuđenjima, već u 20. minuti novi korner umalo je rezultirao pogotkom, ali na drugoj strani. Ipak, Van Dijkov volej fenomenalno je zaustavio odlično raspoloženi Szczęsny.

Nizozemci su nakon toga nastavili sa ubitačnim tempom, Depay je u 22. i 23. minuti dolazio u priliku za udarac, ali njegovi pokušaji otišli su izvan okvira poljskih vrata. Pritisak Nizozemaca morao je kad-tad uroditi plodom, a pogodak za 1-1 u 29. minuti postigao je Gakpo uz pomoć poljske obrane koja je preusmjerila taj udarac i prevarila vlastitog vratara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogodak Nizozemaca kao da je naljutio Poljake koji su u 32. minuti opasno prijetili, međutim sada je odlično intervenirao vratar Oranja Verbruggen. Novi veliki promašaj za Nizozemce dogodio se u 42. minuti kada je nakon lijepe akcije Gakpo prebacio vrata s pet metara udaljenosti, a u posljednjim sekundama poluvremena Depay je milimetrima bio udaljen od pogotka za veliki preokret Nizozemaca. Bilo je to vrlo sadržajno prvo poluvrijeme sa ukupno 18 udaraca.

Drugo poluvrijeme

Nije prošla ni minuta nakon stanke, a Nizozemci su već bili u prilici za postizanje zgoditka. Ipak, Dumfriesov pokušaj glavom odbio je odlični Szczęsny. Uzvratila je Poljska u 58. minuti, prvo je Kiwior uputio oštar prizemni udarac kojeg je odbio Verbruggen, a zatim je u nastavku napada Poljske ukrotio i dalekometni pokušaj Zielińskog. Ponovno se zahuktalo pred vratima Poljske u 65. minuti kada je Malen proigrao Dumfriesa čiji je udarac iskosa otišao pokraj vrata. Nedugo zatim opet je u dobroj prilici bio Dumfries, ali još jednom nije uspio zabiti, kao ni De Vrij u 73. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za erupciju oduševljenja među brojnim pristalicama Oranja na tribinama zaslužan je bio Wout Weghorst koji je zabio pogodak za preokret u 83. minuti, tek dvije minute nakon što je ušao u igru. Poljska je u 90. minuti pokušala doći do izjednačenja, ali udarac Swiderskog s ruba peterca odlično je zaustavio Verbruggen. Nizozemska je u sudačkoj nadoknadi uspjela izdržati pritisak upornih Poljaka i tako preokretom osvojila prva tri boda na Europskom prvenstvu.

Bila je to vrlo uzbudljiva utakmica, usudili bismo se reći i najzanimljivija u dosadašnjem tijeku prvenstva. Ukupno su momčadi uputile preko 30 udaraca prema protivničkim vratima...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raspored utakmica Europskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj 2024.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo