FANTASTIČNI GOLOVI / Rumunji razbili Ukrajinu! Sjajni Stanciu zabio najbolji gol Eura u uvjerljivom slavlju

Image
Foto: Profimedia

Tijek utakmice Rumunjske i Ukrajine pratili ste uživo na portalu Net.hr

16.6.2024.
12:04
Profimedia
VOYO logo

Rumunjska - Ukrajina

3-0

Rumunjska: Nita; Ratiu, Dragusin, Burca, Bancu; Marius Marin; Man, Razvan Marin, Stanciu, Coman; Dragus

Ukrajina: Lunjin; Konoplja, Zabarnji, Matvijenko, Zinčenko; Stepanenko, Šaparenko; Tsigankov, Sudakov, Mudrik; Dovbik

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rumunjska je u prvoj utakmici skupine E Europskog prvenstva u nogometu dobila Ukrajinu 3-0.

Image
GRUZIJCI PALI /

Festival golčina u Dortmundu: Turska u ludoj utakmici stigla do tri boda

Image
GRUZIJCI PALI /

Festival golčina u Dortmundu: Turska u ludoj utakmici stigla do tri boda

Ukrajinci su bolje ušli u susret i u prvih par minuta imali dvije prilike. Otvorila se iznenada velika rupa kroz sredinu terena već u četvrtoj minuti te je Mudrik brzo bio u dobroj poziciji s lijeve strane, no bio je sebičan i propala je obećavajuća prilika. U sedmoj minuti pokušao je Tsigankov, ali nije bio precizan. U 21. minuti Konoplja je odlično prošao po desnoj strani i oštro ubacio u sredinu gdje je Burca u zadnji čas izbacio ispred Dovbika. Pokušali su Rumunji u 28. minuti nakon oštrog ubačaja Mana iz kornera, ali uspjeli su se obraniti Ukrajinci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to samo nagovještaj golčine minutu kasnije. Matvijenko je dugo čekao i oklijevao kao zadnji igrač pa dao do Lunjina koji je pod pritiskom loše ispucao te je loptu presjekao Man i brzo dao do Stanciuja koji je opalio s 20-ak metara i fantastično zabio za vodstvo Rumunjske. Nicolae Stanciu je u 39. minuti izravno iz kornera s lijeve strane pogodio prečku. Krasan potez rumunjskog kapetana, a Ukrajina je na poluvrijeme unatoč sjajnom početku otišla s 0-1.

Image
Foto: Profimedia

Ukrajina je bolje otvorila i drugo poluvrijeme, ali puno je ta lopta kružila bez pravog udarca prema golu. Pokušao je Mudrik s lijeve strane zabadajući se prema sredini paralelno s crtom šesnaesterca, no ponovno je bio sebičan. S druge pak strane, Rumunji su prvu pravu priliku i iskoristili te poveli 2-0. Brza tranzicija dovela je Mana u priliku, a ovaj je skoro izgubio loptu u brzini, no klizećim ju je startom uspio spasiti, a Razvan Marin je naletio na tu loptu i opalio s 25 metara nisko uz lijevu stativu za novo veliko slavlje brojnih rumunjskih navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povećali su vodstvo Rumunji golom Dragusa u 57. i ponovno šokirali Ukrajinu. Man je ponovno asistent s desne strane je prošao prema sredini, a Dragus je na rubu zaleđa unutar peterca ugurao loptu u mrežu. Pokušali su Ukrajinci s brojnim zamjenama, ali ostali su i dalje bezopasni. Opasni Rumunji su samo čekali polu-kontre i kontre. Probao je Mudrik u 79. minuti ubaciti iz slobodnog udarca za Dovbika pred golom Rumunja. Opasno je to izlgedalo, ali bio je napadač Ukrajine ipak u zaleđu. Zadržala je Rumunjska rezultat do kraja i ostvarila uvjerljivu pobjedu.

Najava:

Riječ je o dvije reprezentacije koje nikad nisu odigrale službenu utakmicu, ali jesu šest prijateljskih, od kojih su Rumunji dobile prve tri, dok je u sljedeće tri Ukrajina upisala dvije pobjede i remi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukrajincima će ovo biti četvrti uzastopni nastup na europskim prvenstvima, dok je Rumunjima ovo prvi nastup nakon 2016. Zanimljivo, Rumunjska je u 16 nastupa na prvenstvima ima samo jednu pobjedu i to protiv Engleza 3-2 2000. godine.

Raspored utakmica Europskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj 2024.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bellator Dublin
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo