POMALO BIZARNO /

Nekad je bio kapetan mladih francuskih selekcija, a danas će u polufinalu zaigrati protiv Les Bleusa

Image
Foto: Profimedia

Iako je prema zaslugama Furija veliki favorit dvoboja, odabranike Didiera Deschampsa ne treba još otpisati. Svakako, kako god se lopta okrenula, u finalu će zaigrati nogometaši francuskog porijekla

9.7.2024.
14:10
Profimedia
VOYO logo

Europsko prvenstvo u Njemačkoj bliži se svom kraju, a od senzacionalne nas završnice dijeli još samo polufinale. Parovi s obje strane ždrijeba zvuče zastrašujuće te dok Englezi i Nizozemci još spremaju živce za sutrašnju utakmicu, Španjolcima i Francuzima ponestaje vremena.

Image
ODMAH NA PENALE /

Španjolski izbornik smatra da bi bilo dobro ukinuti produžetke: 'Igrači bi bili svježiji'

Image
ODMAH NA PENALE /

Španjolski izbornik smatra da bi bilo dobro ukinuti produžetke: 'Igrači bi bili svježiji'

Prva je stanica München, točnije, Allianz Arena, gdje će se u 21:00 sat suočiti Španjolska i Francuska. U dosadašnjim međusobnim ogledima Španjolska je slavila 16 puta, Francuska 13, a sedam je puta bilo izjednačeno. Iako je prema zaslugama Furija veliki favorit dvoboja, odabranike Didiera Deschampsa ne treba još otpisati. Svakako, kako god se lopta okrenula, u finalu će zaigrati nogometaši francuskog porijekla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Furija u svom startnom sastavu ima čak dva Francuza: Robina Le Normanda i Aymerica Laportea.

Le Normand se Francuzima uspio provući kroz prste potpuno neopaženo, a priliku u španjolskoj nogometnoj reprezentaciji dobio je tek 2023. nakon što je sedam godina proveo u San Sebastianu i time stekao španjolsko državljanstvo. Za razliku od svog suigrača koji je za Furiju zaigrao "čistih ruku", Laporte se ne može pohvaliti istim. Upravo suprotno, Laporte se može pohvaliti činjenicom da je bio kapetan svih mladih francuskih selekcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od A reprezentacije dijelile su ga samo nepogode. Deschamps ga je pozvao čak četiri puta, ali nije zaigrao ni minute. U listopadu 2016. odsjedio je na klupi za vrijeme susreta s Bugarskom i Nizozemskom, a tri godine kasnije otkazao je nastupe protiv Andore i Albanije zbog ozljede. Francuski ga se izbornik kasnije više nije sjetio pa je Laporte prihvatio španjolsko državljanstvo 2021. godine i pridružio se redovima Furije.

Za sada je za Španjolsku upisao 33 nastupa, a Le Normand 15, a obojica se mogu pohvaliti zlatom iz Lige nacija 2023.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo