POGLED IZ KINE /

Franko Andrijašević: 'Hrvatska je u situaciji 'pobjednik ili pokojnik'. Moramo ubrzati igru'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL - Screenshot (You Tube)

'Malo sam zabrinut što se tiče ofenzivnog dijela. Tu smo dugi niz godina ovisili o Perišiću'

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

20.6.2024.
18:45
Igor Kralj/PIXSELL - Screenshot (You Tube)
VOYO logo

Franko Andrijašević, ofenzivac u kineskom Zheijangu, javio nam se iz Hangzhoua, grada sa više od 10 milijuna stanovnika, na dogovor nekih 15 minuta nakon što je završila utakmica Hrvatske i Albanije.

Image
'MORAMO VJEROVATI' /

Željko Kopić: 'Sve stane u utakmicu s Italijom. Hrvatskoj treba podrška, ne pljuvanje'

Image
'MORAMO VJEROVATI' /

Željko Kopić: 'Sve stane u utakmicu s Italijom. Hrvatskoj treba podrška, ne pljuvanje'

Svi znamo kako je utakmica završlla, koliko smo sekundi prije kraja dobili taj nesretni gol za 2-2. Franko je bio šokiran, kao i potpisnik ovih redaka, kao, uostalom, i cjelokupna hrvatska javnost i navijači. Prvo je Franko zagalamio kad su Vatreni poveli 14 minuta prije kraja, prije toga nekih dvije minute glasno uzviknuo od sreće na gol Kramarića...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dicu sam probudia kod gola za 2-1. Ovdje u Kini su sad 23.00 sata. Na kraju hladan tuš. Mogu i ja na spavanje. Samo, kako zaspati nakon ovog", započinje svoju priču za Net.hr Franko Andrijašević...

"Prvo poluvrijeme je bilo loše. U drugom smo proigrali i zabili ekspresno dva gola. Nismo smjeli dovesti sebe u situaciju da prije gola za 2-2 Albanci uopće i dođu u priliku za bilo što. Tu smo trebali bolje reagirati", navodi nekad najbolji nogometaš Hrvatske nogometne lige i osvajač dvostruke krune s Rijekom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Malo sam pogledao neke stvari detaljnije, spremajući se za ovaj razgovor. Znači, ovo gledam kao nogometaš. Opširnije... dakle, nitko od veznjaka ne dolazi iz drugog plana, ne napada. Slabo su igrači tražili i napadali prostor. Definitivno je da igramo sporo. Ima u reprezentaciji igrača na kojima vidiš da mogu, ali treba to sve ubrzati i upgradeati. Kod Kramarića se vidjelo da traži i može. Ovo je sad borba u kojoj Hrvatska protiv Italije ide na sve ili ništa. Ili pobjednik, ili pokojnik", dodaje Andrijašević.

Franko drugačije gleda na neke stvari...

"Onako na prvu, nekako smatram da možda Italija neće dobiti Španjolsku pa mi idemo dalje kao drugi ili treći, međutim s ovakvom igrom, teško. Malo sam zabrinut što se tiče ofenzivnog dijela. Tu smo dugi niz godina ovisili o Perišiću i o njegovoj probojnosti i sve to skupa, međutim Hrvatska nema definirano desno krilo, godinama ga nemamo. Teško je s takvim tegobama pratiti moderni ritam, a Perišić nije ni na 100% u formi, jer je bio povrijeđen. Hrvatska je došla u situaciju da nema krila, a u napadu su Budimir i Petković koji žive od krila. Tu postoji problem. Karamarić je uvijek bio desetka. Ovo lijevo krilo, desno krilo, to je odrađivanje i eksperiment. Luka Sučić je pokazao da može, taj momak je budućnost".

Tvrdi kako je napad i realizacija najveći problem u igri Hrvatske trenutno, izuzev Andreja Kramarića koji uvijek zabije kad treba...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo Gvardiola, Šutala, mlade i kvalitetne nogometaše, međutim u napadu smo postali tanki. Kad tu pogledam, imamo li nekog mlađeg koji to može, nažalost, trenutno, ne vidim nikoga. Već dosta dugo Hrvatska ima problema u ofenzivnom dijelu igre, s realizacijom, izuzev Kramarića. I ofenzivni dio igre Hrvatske najveći je problem trenutno. Kako bilo, u Hrvatsku treba vjerovati i kad ne ide. Imamo Italiju i tu utakmicu moramo dobiti - pod mus. Možemo mi to", zaključio je Franko Andrijašević.

POGLEDAJTE VIDEO: Marijo Tot analizirao sve probleme i vrline u igri Hrvatske protiv Albanije. Vrlina je bilo 45 minuta, do te nesretne 95.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo