ČEKA NAS DRAMA / Belgija srušila Rumunjsku, asistirao i golman: Uoči posljednjeg kola svi bodovno izjednačeni u skupini

Image
Foto: Profimedia

Tijek dvoboja Belgije i Rumunjske mogli ste pratiti na portalu Net.hr

21.6.2024.
16:01
Profimedia
VOYO logo

Belgija - Rumunjska

2-0

Belgija: Casteels; Castagne, Faes, Vertonghen, Theate; Tielemans, Onana, De Bruyne; Doku, Lukaku, Lukebakio

Rumunjska: Nița; Rațiu, Burca, Dragusin, Bancu; R. Marin, M. Marin, Stanciu; Man, Draguș, Mihaila

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Belgija je u drugom dvoboju skupine E Europskog nogometnog prvenstva s 2-0 pobijedila Rumunjsku pa tako sve momčadi uoči posljednjeg kola imaju po tri boda.

Image
Podjela bodova /

VAR spasio Francuze bez Mbappea i pokvario slavlje Nizozemaca

Image
Podjela bodova /

VAR spasio Francuze bez Mbappea i pokvario slavlje Nizozemaca

Samo 73 sekunde trebale su Vragovima da stignu do vodstva. Pogriješila je obrana Rumunja, Belgija je odigrala brzu akciju, da bi na kraju Lukaku dao povratnu loptu za Tielemansa koji su ruba šesnaesterca neobranjivo pogađa za 1-0. Najbrži je to gol koji su zabili ikad na velikim natjecanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rumunji su odgovorili već u 4. minuti kada Casteels ispod prečke vadi odličan udarac glavom Dragusina. U 14. minuti već je moglo biti 2-0 kada je loptu u šesnaestercu primio Lukaku, otarasio se braniča pa pucao s desetak metara, no završilo je to u bloku. Samo pet minuta kasnije vidjeli smo novu brzu akciju Belgije, gdje je loptu na 14, 15 metara malo iskosa s desne strane dobio Lukebakio, pa ciljao suprotni kut, gdje ga je ipak dočekao Nita i to obranio. U 31. minuti opet je opasno pred golom Rumunja kada je Doku odlučio iskosa s lijeve strane gađati prvi kut, no golman Rumunja je siguran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od Rumunjske smo napokon ponovno nešto vidjeli u 37. minuti kada je udarac Mana s ruba šesnaesterca išao ravno u Casteelsa. U 45. minuti u dobroj poziciji na pet, šest metara našao se Burca, čiji udarac glavom odlazi pokraj gola.

Image
Foto: Profimedia

Odmah na početku nastavka zaprijetili su Rumunji kada je Man opalio s 30-ak metara ravno u Casteelsa. Samo dvije minute Mihaila se sjurio s centra igrališta pa onda zapucao s ruba šesnaesterca, no otišlo je to visoko iznad gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovorila je Belgija preko De Bruynea koji je u 53. minuti iskušao udarac iskosa s lijeve strane s 20-ak, no prohujalo je to pokraj gola. U 59. minuti De Bruyne je ubacio u šesnaesterac gdje Lukaku glavom puca u Nitu. Samo tri minute kasnije Doku je lomio čuvara, pa onda pucao iskosa s lijeve strane s pet metara, međutim završilo je to u vanjskom dijelu mreže. U 63. minuti De Bruyne je dao sjajnu loptu u prostor za Lukakua koji napokon pogađa mrežu Rumunja, no uključio se VAR i zbog zaleđa poništio taj gol. To je već treći gol koji je VAR poništio belgijskom napadaču na ovom prvenstvu. Lukaku je opasan opet dvije minute kasnije kada njegov udarac ide ravno u Nitua.

Rumunji su odgovorili u 68. minuti kada je Man izbio sam pred Casteelsa, no sjajno reagira golman Belgije. Pitanje pobjednika riješeno je u 80. minuti kada je Casteels dao dugu loptu, koja preskače sve i dolazi do De Bruynea koji s čuvarom na leđima zabija za 2-0. Do kraja se rezultat nije mijenjao pa uoči zadnjeg kola sve momčadi imaju po tri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Belgija igra s Ukrajinom, a Rumunjska sa Slovačkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najava:

U prvom kolu od Belgije bolja je bila Slovačka 1-0, dok su Rumunji izgubili 3-0.

Bit će ovo njihov prvi međusobni dvoboj na velikim natjecanjima, a zanimljivo da u posljednjih pet njihovih dvoboja Belgija ima samo jednu pobjedu. Rumunji su dobili čak tri utakmice, dok jednom nije bilo pobjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo