Podjela bodova /

VAR spasio Francuze bez Mbappea i pokvario slavlje Nizozemaca

Image
Foto: profimedia

Tijek utakmice između Nizozemske i Francuske pratili ste uživo na portalu Net.hr

20.6.2024.
14:37
profimedia
VOYO logo

Nizozemska - Francuska

0-0

Nizozemska: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké; Reijnders, Schouten, Simons; Frimpong, Depay, Gakpo

Francuska: Maignan; Koundé, Saliba, Upamecano, Hernández; Tchouameni, Kanté, Rabiot; Dembélé, Thuram, Griezmann

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atraktivni derbi Nizozemske i Francuske u skupini D Europskoga prvenstva završio bez golova.

Image
LUDNICA /

Kakva drama: Srbi se spasili poraza od Slovenije golom u 95. minuti

Image
LUDNICA /

Kakva drama: Srbi se spasili poraza od Slovenije golom u 95. minuti

Već u prvoj minuti Nizozemci su imali veliku priliku. Depay je presjekao loptu Rabiotu i poslao brzonogom Frimpongu koji se našao u stopostotnoj situaciji pred francuskim golom. Srećom po Francuze obranio je Maignan. Francuzi su odgovorili u 4. minuti. Griezmann je zapucao izdaleka, ali je Verbruggen obranio opasan udarac Francuza. U 8. minuti nakon dodavanja Simmonsa Depay je pokušao zagraditi loptu u francuskome šesnaestercu. Nizozemac je pao i tražio penal, ali bio je to premali kontakt Salibe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: profimedia
Image
Foto: profimedia

Nakon što je Francuska u početku dominirali posjedom, Nizozemci su preuzeli inicijativu. Nekoliko su se puta našli pred gol prilikom, ali je francuska obrana bila brža. U 14. minuti Francuzi su imali stopostotnu šansu. Thuram je sjajno gurnuo Rabiotu koji je bio jedan na jedan s Verbruggenom. Francuz se odlučio dodati Griezmannu, ali je lopta otišla malo iza leđa francuske sedmice koja se poskliznula i propustila priliku. Minutu kasnije opet je Griezmann bio u dobroj prilici, ali njegov udarac odlazi lijevo od gola.

Image
Foto: profimedia

Francuzi su preuzeli posjed, no Nizozemci su djelovali opasnije stalno vrebajući kroz brze kontranapade. U 28. minuti Thuram je imao novu priliku za Francuze, ali je pucao previsoko. Pred kraj prvoga poluvremena utakmica se smirila po broju konkretnih prilika, premda je s obiju strana dolazilo do brzih kontranapada opasnih za obranu obiju reprezentacija.

Drugo poluvrijeme započelo je u mirnijem tonu. Nastavila se francuska prednost u posjedu, dok su Nizozemci čekali priliku iz kontri premda je njih bilo manje nego u prvome dijelu utakmice. U 60. minuti opet je zaprijetio Thuram s ruba šesnaesteraca. Njegov prizemni udarac po lijevoj strani otišao je malo pored gola Nizozemaca. Zamjena Mbappea djeluje opasno na utakmici premda Francuzi u zadnjih šest utakmica bez Mbappea ne znaju za pobjedu.

U 65. minuti se dogodila možda najbolja prilika za Francusku u drugome poluvremenu. Kante je sjajno gurnuo loptu slobodneome Griezmannu na desnoj strani koji je na par metara od gola pogodio u golmana Nizozemske. A onda kratko veselje za Nizozemce. U 69. minuti Depay se sjajno zagradio i zapucao na gol Francuske. Maignan je obranio, ali lopta nailazi Simmonsa koji je pospremio loptu u mrežu. Ipak na razočarenje Nizozemaca gol je poništen VAR odlukom zbog zaleđa. Navodno je Dumfries je zasmetao golmanu Francuske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: profimedia

Nakon toga Francuska je djelovala opasnije. Sve do posljednih minuta utakmice nije bilo većih prilika, premda je utakmica ostala u visokome tempu. U 89. minuti Rabiot se sjurio u nizozemski šesnaesterac i dao prizemnu loptu na drugu stativu, no nitko od Francuza nije bio dovoljno brz. Utakmica je na kraju završila neriješenim rezultatom 0-0.

Najava

Riječ je o dvije reprezentacije koje su pobjednički krenule u Euro, Oranje slavlje protiv Poljske 2-1, dok su Trikolori bili bolji od Austrije 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći udarac za Francuze je taj što je u utakmici prvog kola Kylian Mbappe slomio nos i upitno je hoće li zaigrati u ovom dvoboju.

Bit će ovo četvrti dvoboj ove dvije reprezentacije na Euru, a zanimljivo Nizozemci su dobili obje prethodne utakmice kada su igrali u skupini, 3-2 2000. te 4-1 2008., dok su Francuzi jedini put slavili 1996. u četvrtfinalu Eura i to nakon lutrije penala.

No, od posljednjih osam utakmica Trikolori su slavili u čak njih sedam, a posljednji put igrali u studenom 2018. kada je u Ligi nacija završilo 2-0 za Francuze.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo