veliki zlatko / Dalićev intervju za RTL pratili i oduševljeni navijači, hrvatski izbornik poručio: 'Naš posao nije gotov!'

'Ne znam tko ima pravo braniti reprezentaciji da igra u Splitu. Reprezentacija nije moja, Šukerova, ona je hrvatska!'

12.7.2018.
19:32
VOYO logo

Gost RTL Danas specijala bio je izbornik Hrvatske Zlatko Dalić. S njim je razgovarao Marko Vargek.

Je li sjelo da ste u finalu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nismo još svjesni da je Hrvatska u finalu, da je Hrvatska među dvije najbolje momčadi u svijetu, ali valjda će to doći malo kasnije. Pred nama je još jedna utakmica, moramo zaboraviti ovo što je bilo jučer, malo smo proslavili i okrenut se finalu. Ja stalno govorim - nismo mu došli ovdje samo zbog ovoga, imamo mi još posla, pred nama je finale. 

Je li vas, što vi znate reći, prebacilo?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije mene prebacilo i neće me nikada prebaciti i ja znam što je moj cilj. Puno toga sam prošao. Mi moramo biti mirni i staloženi. Znam da je euforija i veliko veselje, ali naš posao nije gotov. Moramo biti spremni za Francusku a onda ćemo se prepustiti veselju.

Drama prije utakmice?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rebić je ujutro rekao da ne može igrati, Rakitić je imao temperaturu dva dana, Vrsaljko, Subašić... Ali, klako se utakmica bližila svi su rekli da mogu. Nitko nije htio vani, svi su govorili - nemoj mene, nemoj mene, ja mogu. Zato sam rekao da nisu normalni.

Što ste rekli na poluvremenu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bili smo mirni. Rekao sam, dečki, moramo nastaviti igrati nogomet. Moramo biti pametni, imati kontrolu utakmice i tako je bilo. Nakon gola smo se mi otvorili.

Samo jedna rećenica prije utakmice?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao sam - dečki uživajte u nogometu.

Što je trebalo ovim igračima, pažnje, malo više podrške?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ja ne mogu učiti njih igrati nogomet. Oni to najbolje rade. Moja stvar je da napravimo taktiku, dobru atmosferu. Malo su bili skeptici na početku, ključ je bila Nigerija. Sad su oni jači od mene, sada oni mene guraju, ne ja njih.

Francuska?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ključno je da se mi odmorimo i da svi budemo zdravi. Naša najteža utakmica, protivnik koji ima strašno dobru kontru, tranziciju igre. To moramo spriječiti.

Uvjeti u kojima je nogomet? Nemamo stadion na kojem igrati?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čudo je da je ovako mala zemlja u finalu, a kada mi znamo kakve igrače imamo, onda nije čudo. Ali, ako pogledamo gdje radimo, na infrastrukturu onda je čudo.

Split?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Namjerno sam gledao što se događalo u Splitu. Ne znam tko ima pravo braniti reprezentaciji da igra u Splitu. Reprezentacija nije moja, Šukerova, ona je hrvatska! Jedva čekam da repka ide u Split.

Utakmica s Peruom i kritike glavnih igrača?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Onda su se javili razni pametnjakovići da kako ja mogu njih kritizirati. Pa ja sam rekao ono što nije dobro. Ako hoćemo uspjeh, onda to moramo ispraviti!

Imatre i vi kapu jednog hrvatskog policajca?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada smo mi došli u Opatiju u hotel, jedan policajac mi je dao kapu. Pozivam tog čovjeka da se vidimo kad se vratimo, lijepa gesta.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo