DALIĆ TRAŽI RECEPT ZA FRANCUZE: / Je li ovo sastav s kojim će Vatreni tražiti prvu pobjedu protiv svjetskih prvaka?

Image
Foto: Profimedia

Pojavilo se nekoliko dilema uoči utakmice na Maksimiru

13.10.2020.
10:28
Profimedia
VOYO logo

Nisam sklon iznenađenjima, vratit ćemo se na svoj sustav, iako će biti korekcija. Htjeli bismo pobijediti Francuze jer smo zadnja dva puta izgubili, a nismo bili lošiji, dapače bili smo bolji suparnik na terenu. Dolazi nam svjetski prvak u goste, a ja zaista želim pobijediti Francusku.

Poručio je to izbornik ZlatkoDalić nakon pobjede Hrvatske protiv Švedske. U toj utakmici izbornik je isprobao neke nove stvari te je susret započeo u sustavu 4-4-2 u rombu. No , protiv Francuske je već najavio povratak na 4-2-3-1. A to znači i neke igračke promjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Barišić je sad dobro, nismo htjeli s njim riskirati, preskočio je te dvije utakmice, ali sad je u potpunosti spreman i bit će spreman za Francuze. Što se Kramarića tiče, on ima taj problem koji osjeća, koji ga muči i to je ono što sve nas muči. Nismo uspjeli da odigra obje utakmice, vidjet ćemo za Francuze što će biti. Nisam ga mislio staviti ni protiv Švedske, ali kad je rezultat bio 1:1, išli smo na pobjedu, uveo sam ga, on je zabio i u ovom trenutku je možda naš igrač u najboljoj formi, golgeterskoj, ali neću ulaziti u rizik, ako on neće moći igrati, nećemo riskirati protiv Francuza. Trebamo ga čuvati za kasnije, a i da se u klub vrati zdrav”, rekao je Dalić u ponedjeljak navečer za HRT i naglasio da ćemo vidjeti puno promjena.

Image
Foto: Profimedia

Croatia's midfielder Luka Modric gives a thumb up during the friendly fooball match between Switzerland and Croatia at the Kybunpark Stadium in St Gallen on October 7, 2020.,Image: 561971851, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

“Naravno da ne možemo ispratiti taj ritam s istom ekipom, bit će težak teren, a moramo paziti i na igrače. U sedam dana tri utakmice je zahtjevno. Pokušat ćemo najbolje, ali rezultat ne smije patiti, moramo tražiti pobjedu protiv Francuza. Bili smo bolji od njih i u finalu SP-a i u Ligi nacija, ali smo ipak izgubili 4:2. Oni su ekipa koja te kazni za svaku pogrešku i moramo biti oprezni”, poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Sudeći prema njegovim riječima vjerojatno će se na lijevi bek vratiti Borna Barišić, dok bi uz Modrića u veznom redu mogao zaigrati Milan Badelj jer Marcelo Brozović zbog kartona nema pravo nastupa.

Povratak na staro znači i povratak klasičnog napadača, a tu bi mogao uskočiti Petković. Dvije su dileme oko toga tko će igrati i njega. Ivan Perišić je siguran. Na desnoj strani Kramarić bi lako mogao uletjeti umjesto Brekala, dok je na 'desetki' dvojba Vlašić ili Kovačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno moguća je i varijanta prema kojoj bi Kovačić povukao na nešto niže kao što igra u Chelseaju, što bi značilo da Badelj ostaje na klupi, a onda je Vlašić siguran iza Petkovića.

Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo