DALIĆ NAKON PRVOG PORAZA NA KLUPI HRVATSKE: / 'Ovakvi ne možemo napraviti ništa, nema isprika, nije bilo dobro'

Image
Foto: AFP

Nakon prvog poraza otkako je izbornik Dalić se morao nakloniti Peruancima.

24.3.2018.
9:20
AFP
VOYO logo

Na stadionu Hard Rock u Miamiju Peru je svladao Vatrene rezultatom 2:0 golovima Carrilla u 12. i Floresa u 48. minuti utakmice. Bio je to prvi poraz izbornika Zlatka Dalića nakon pobjeda nad Ukrajinom i Grčkom te jednom remiju s Grcima.

Image
OČAJNI VATRENI NA HARD ROCK STADIONU: /

Hrvatska otvorila američku turneju neugodnim porazom od Perua

Image
OČAJNI VATRENI NA HARD ROCK STADIONU: /

Hrvatska otvorila američku turneju neugodnim porazom od Perua

"Čestitam Peruancima na zasluženoj pobjedi, bili su usredotočeniji i agresivniji od nas te vrlo kompaktni, fantastični pred svojim fantastičnim navijačima. Bilo nam je vrlo teško. Mi smo jako loše ušli u utakmicu te primali pogotke na početku prvog i drugog poluvremena. Poslije bismo preuzimali kontrolu nad posjedom lopte i utakmicom, ali to nije bilo dovoljno", rekao je izbornik nakon utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naučiti lekciju

"Moramo naučiti lekciju. Bolje da smo izgubili sada nego na Svjetskom prvenstvu, a rekao sam svojim igračima da ne možemo pobijediti nikoga ako nismo u potpunosti koncentrirani. Ovakvi ne možemo napraviti ništa. Igrači su u napornoj klupskoj sezoni, bore se za nacionalne titule i Ligu prvaka, no moraju biti pravi u svakoj utakmici", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je pokušavao nešto promijeniti izm jenama pravog rješenja nije bilo.

"Nema isprika, nije bilo dobro. Morali smo nešto mijenjati tijekom utakmice, kako bismo brže prebacivali igru s lijeve na desnu stranu i obrnuto. Pokušali smo i s mlađim snagama, ali nije bilo dostatno za pobjedu. Nismo uspjeli zabiti ni s igračem više, tako da bolji rezultat nismo ni zaslužili", jasan je Dalić, čije riječi pernosi službeni HNS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osim toga, mnogo je toga ovisilo o suparniku. Peru je također sudionik Svjetskog prvenstva, nisu oni bilo tko, a nakon vodstva zaigrali su još agresivnije kako bi ga sačuvali, dok smo mi morali i napadati i paziti na protunapade. Teško se vratiti nakon rano primljenog pogotka, pogotovo nakon vlastite pogreške. Gubili smo previše lopti, previše dodavali unatrag umjesto prema naprijed, a Peruanci su izrazito brzi", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo