PREMA IZBORU FIFA-e / Cristiano Ronaldo je nogometaš godine

Image

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) proglasila je Cristiana Ronalda u ponedjeljak najboljim nogometašem 2008. godine.

12.1.2009.
21:18
VOYO logo

ZÜRICH - Kao što se i očekivalo, krilni napadač portugalske nogometne reprezentacije i Manchester Uniteda Cristiano Ronaldo proglašen je u ponedjeljak najboljim nogometašem godine u izboru Međunarodne nogometne federacije (FIFA).

Iza Portugalca je sjajna godina u kojoj je svoj klub predvodio do europskog naslova i prvog mjesta u engleskom prvenstvu. Ronaldo je na tom putu zabio čak 42 pogotka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za odlične igre već je dobio dvije ugledne nagrade - Zlatnu loptu France Footballa, te Nagradu za nogometaša godine u izboru Udruženja profesionalnih nogometaša (FIFPro). Ronaldo je tako postao tek treći Portugalac koji je dobio Zlatnu loptu nakon Eusebija (1965.) i Luisa Figa (2000.), te drugi Portugalac koji je dobio Fifinu nagradu za najboljeg nogometaša nakon Figa kojem je to uspjelo 2001. godine.

Drugo mjesto u izboru pripalo je Argentincu Lionelu Messiju, dok je treći bio Španjolac Fernando Torres. U konkurenciji za nagradu bili su i Brazilac Kaka te Španjolac Xavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo