POZDRAVIO GA I NADAL / Čilićev povratak iz snova: 'Sretan sam kao dijete!'

Image
Foto: AP Images

Čilić je svoj posljednji dvoboj odigrao još 24. lipnja kada je u 1. kolu Wimbledona svladao Cipranina Marcosa Baghdatisa, a nakon toga je zbog navodne ozljede koljena predao dvoboj 2. kola.

29.10.2013.
7:11
AP Images
VOYO logo

PARIZ - Hrvatski tenisač MarinČilić, koji se nakon četiri mjeseca pauze zbog pozitivnog nalaza na dopinškoj kontroli, vratio tenisu pobjedom u 1. kolu ATP turnira u Parizu izjavio je da je sretan kao malo dijete.

"Osjećao sam se kao malo dijete koje igra prvi meč u životu. Uživao sam u svakom trenutku, jer odličan je to osjećaj kad ste na terenu. Samo sam mislio o tome kako je lijepo biti ponovno na terenu", kazao je Čilić na konferenciji za novinare nakon što je pobijedio Nizozemca Igora Sijslinga sa 5-7, 6-1, 6-4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čilić je svoj posljednji dvoboj odigrao još 24. lipnja kada je u 1. kolu Wimbledona svladao Cipranina MarcosaBaghdatisa, a nakon toga je zbog navodne ozljede koljena predao dvoboj 2. kola. Kasnije se ispostavilo da je Čilić predao dvoboj zbog toga što je u njegovom dopinškom nalazu od 1. svibnja iz Muenchena pronađen nedopušteni sastojak niketamid. Čilić je tvrdio kako je nehotice unio zabranjenu supstancu u svoj organizam koristeći tablete glukoze koje je kupio u ljekarni.

No, ITF je Čilića kaznio sa devet mjeseci zabrane nastupa, ali je nakon Čilićeve žalbe u petak Arbitražni sud za sport (CAS) tu kaznu smanjio na četiri mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pokazalo se da je sporni niketamid ranije bio prisutan u mom tijelu, a ta supstanca nije aktivna i nema nikakav učinak na tijelo. Sada čekam pismenu odluku Arbitražnog suda za sport, koji mi je kaznu smanjio na četiri mjeseca, te što će o svemu reći Međunarodna teniska federacija (ITF)", reako je Čilić.

Prvi tenisač svijeta Španjolac RafaelNadal izjavio je da je sretan što se je Čilić vratio na teniske terene. "Sretan sam što se je Čilić vratio na teniske terene. On je dobar dečko i veliki igrač. Ne znam što se dogodilo, ali ako se vratio, to znači da je to zaslužio", istaknuo je Nadal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo