Odluka pada danas / Červar uoči Njemačke: 'U neravnopravnom smo položaju, svi trebaju ravnopravne uvjete'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Izbornik Červar zaziva da svi u drugom krugu imaju identične uvjete

21.1.2019.
9:00
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Nakon poraza od Brazila Njemačka je prva utakmica istine za hrvatsku reprezentaciju. Porazom ostajemo bez izgleda za polufinale, u slučaju remija ne bismo ovisili sami o sebi, a u slučaju pobjede trebalo bi još u srijedu dobiti Francuze, moguće i opuštene Francuze.

No prvo Nijemci i puna Lanxess arena u kojoj će biti i nekoliko tisuća Hrvata, no domaćini će svakako imati prevlast na tribinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imaju je i u rasporedu je će s danom odmora ući u utakmicu s Hrvatskom.

"To je posebna priča, jasno je da smo u neravnopravnom položaju. Vidim da su uredili i satnicu i sve, no mi smo tu bespomoćni", rekao je Lino Červar, a prenio SN.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Inače je veliki problem da se utakmice u ovoj fazi igraju dan za danom jer se radi o vrhunskim protivnicima. Trebalo je svima dati ravnopravne uvjete, staviti tri kola s danima odmora i gotovo, ali... Ne možemo s time razbijati glavu. Moramo gledati naprijed. Ovako ispada sa samo Njemačka ima dan odmora nakon svake utakmice, a to nije u redu."

Zbog ozljede Luke Cindrića moguće je da će izbornik tijekom dana izvršiti i drugu izmjenu. U nedjelju je napravio prvu zamijenivši Kozinu sa Sliškovićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ima visinu, a nedostaje nam vanjskih igrača. Mislim da može pomoći u oba pravca, to je razlog zašto sam ga uveo", objasnio je izbornik svoju odluku.

''Propustili ste utakmicu? Sve snimke utakmica možete besplatno pogledati u RTLplay digitalnoj videoteci."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo