izbornik ne očajava / Červar: 'Danas nismo bili dovoljno koncentrirani, ali nemam što reći dečkima zbog ovog poraza'

Izbornik je nakon poraza od Švedske otkrio kako smatra da je njegova reprezentacija podigla svoju igru u odnosu na Europsko prvenstvo prošle godine u Hrvatskoj

26.1.2019.
22:14
VOYO logo

Hrvatska muška rukometna reprezentacija natjecanje na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj okončala je na šestom mjestu, nakon što je u susretu za peto mjesto bolja od Hrvatske u Herningu bila Švedska sa 34:28.

"Nismo danas imali dovoljno koncentracije, napravili smo na početku nekoliko tehničkih grešaka koje su rezultirale njihovim vodstvom, kao što ste vidjeli, danas nije igrao Duvnjak koji je povrijeđen pa nismo htjeli riskirati. Također, Horvat je igrao povrijeđen i poluspreman. Bili smo stvarno umorni, puno smo napora prošli i nismo danas uspjeli, obrana nije bila čvrsta kao inače. Bilo je puno pogrešaka u koncentraciji i u napadu i jednostavno danas nismo bili top. Neovisno o tome, jako sam zadovoljan, nemam ništa reći ekipi zbog ovog poraza. Ostvarili smo cilj zbog kojeg smo došli ovdje - izborili smo kvalifikacije za Olimpijske igre. Moramo čestitati igračima", rekao je nakon utakmice izbornik Červar. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik smatra da je njegova reprezentacija podigla svoju igru u odnosu na Europsko prvenstvo prošle godine u Hrvatskoj. 

"Ne žalim za ničim, mislim da smo igrali bolje nego na Europskom prvenstvu, a ono što je najbitnije je da smo dobili jedan tim. Igrači se žrtvuju jedan za drugoga, to je najveći dobitak za budućnost i mislim da ćemo zbog toga biti mnogo jači. Ne smijemo zaboraviti da smo igrali bez mnogo igrača kao što su Pavlović, Marić, Mamić. Ali ovi koji su stigli ovdje su opravdali moje povjerenje, pokazali smo i mentalnu snagu i vraćali se iz ponora. Dobili smo svjetske i europske prvake i kad se sve rezimira, dečki zaslužuju čestitke."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli intervju pogledajte u videoprilogu. 

Propustili ste utakmicu? Sve snimke utakmica možete besplatno pogledati u RTLplay digitalnoj videoteci

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo