ostvarili zacrtano / Berge o rušenju 'ragbijaške' Njemačke: 'Znali smo da će osovina Sagosen - Myrhol proraditi'

Image
Foto: AP Images

Nakon pobjede nad Njemačkom, norveški je izbornik posebno pohvalio osovinu momčadi Sagosen - Myrhol.

26.1.2019.
10:18
AP Images
VOYO logo

Norvežani su unatoč silovitom početku Njemačke (3:1 nakon pet minuta) zadržali svoju mirnoću i fantastičnom utakmicom izborili finale Svjetskog rukometnog prvenstva.

Domaćin je igrao uobičajeno 'ragbijaškim' stilom, kako smo i navikli od njih na ovom turniru, no češki sudački par Novotny i Horaček zadržao je objektivnost u svojim odlukama i česta isključenja i manjak igrača na terenu koštali su Prokopovu momčad finala. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila je to sjajna utakmica, fizički teška, ali mi smo se željeli nadtrčavati s Nijemcima svih 60 minuta i uspjeli smo u tome. Iznimno sam zadovoljan nastupom svoje momčadi", rekao je norveški izbornik Berge nakon susreta. 

Posebno je pohvalio osovinu momčadi Sagosen - Myrhol

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Htjeli smo izbjeći igru 1 na 1 zbog agresivne njemačke obrane. U početku su nas zaustavili, no znali smo da se naš pivot Myrhol sjajnoo kreće na liniji i da će ga Sagosen pronaći. To je bio dio naše taktike i u nastavku utakmice smo sjajno radili na tome."

Poraz od Danske u prvom kolu je bio bolan, no Berge se nada drukčijem raspletu u sutrašnjem finalu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izgubili smo od njih u skupini, nismo bili ni blizu. Naravno, sad ćemo ići za boljim rezultatom. Danci su razbili Francusku, sad moramo pogledati snimku te utakmice i dobro se pripremiti", rekao je Berge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo