hrvatska košarka se bori sama sa sobom / Bender neće igrati na SP zbog tenisica, novi predsjednik HKS-a Šuker odmah zapovijedio: 'Riješite slučaj!'

Ivan Šuker ponovno je predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza. Na toj je poziciji bio i od 2002. do 2004. U međuvremenu košarku je vodio Danko Radić, koji je sada sam odustao od kandidature. Novi šef Šuker odmah je zapovijedio - riješite slučaj Dragana Bendera, koji zbog tenisica ne igra za reprezentaciju

28.6.2015.
19:10
VOYO logo

Danko Radić nakon 11 godina više nije na čelu košarkaškog saveza, naslijedio ga je Ivan Šuker. Izbor je trebao biti napet, ali Radić kao da je naslutio što mu se sprema i odustao sam.

"Zdravstveno ne mogu više to pratiti. Vidjeli ste i na samoj sjednici da je vrlo vrlo teško i ja se moram, koliko budem mogao, brinuti se o svom zdravlju. S tim da puno puno bolje bi bilo da smo to dogovorili prije dva mjeseca", rekao je Radić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednja dva mjeseca u hrvatskoj košarci vlada kaos. Slučaj Zellous koja ne može dobiti putovnicu na vrijeme, ali pogotovo slučaj Bender, koji zbog tenisica ne može nastupiti na svjetskom prvenstvu do 19 godina. Bender ima ugovor s jednim proizvođačem opreme, Savez s drugim, nitko ne popušta, pa Bender ne igra.

"Ja se nadam da će Bender to shvatit, da će njegovi agenti i svi to shvatiti, jer svakako, vjerujem da se slažete s tim, da 12 nacionalnih selekcija i ugovor za sljedećih 10 godina i jedan privatni ugovor ne mogu stavljati u isti koš", rekao je Željko Drakšić, tajnik HKS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi predsjednik to od Drakšića ne želi ni čuti jer Bender je lako mogao postati najbolji igrač prvenstva, ovoj generaciji Hrvatske na kraj mogu stati možda samo Amerikanci, a zbog svih ovih zavrzlama, smije joj se svijet.

"Nisam nikad u životu bio takav da 'to nije moj problem, to je njegov problem'. Kancelarija HKS-a upravo postoji da se uključi u takav problem. Kolega Drakšić je član borda FIBE. Prema tome, molim lijepo. Nije član borda FIBE da sjedi gore nego da se bori za neke stvari za hrvatsku košarku", prokomentirao je Šuker, novi predsjednik HKS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bori se hrvatska košarka sama sa sobom, a Eurobasket dolazi u Zagreb već u rujnu. Čeka se vjerojatno dobar rezultat, pa da se na sve probleme zaboravi i da barem kratko zavlada idila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo