BARCELONA JOŠ JEDNOM POKAZALA KOLIKO JE VELIK KLUB: /

Svojom gestom dali su dodatnu snagu mladom heroju floridskog masakra

Image
Foto: Screenshot

Mladić je već nekoliko puta operiran, a za njegovo liječenje skupljeno je preko pola milijuna dolara

27.2.2018.
21:06
Screenshot
VOYO logo

Proteklo Valentinovo nitko u SAD-u neeć pamtiti po dobru. Pomahnitali 19-godišnjak s puškom je došao u srednju školu Stoneman Douglas u Parklandu na Floridi te je u luđakom pohodu usmrtio 17 ljudi.

Anthony Borges 15-godišnji je učenik te škole i mladić lud za sportom, a ono što je on učinio taj dan malo tko bi se usudio. Naime, napadač je došao do učionice u kojoj je bio Borges sa svojih 20 kolega te je namjeravao ući u unutra. Mladić se leđima naslonio na vrata kako bi ga spriječio u tome, a napadač je potom počeo pucati po vratima. Borgesovo tijelo bilo je kao ljudski štit za ostatak njegovih zatočenih kolega i primio je pet metaka u predjelu leđa i ekstremiteta, ali je na sreću preživio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozvan u Barcelonu

Na svu sreću uspio je preživjeti ovaj masakr, a poslije se ispostavilo kako mladi Borges trenira nogomet u omladinskoj školi Barcelone na Floridi. To su saznali i čelnici katalonskog diva koji su odmah kontaktirali njegovu obitelj i stavili se obitelji na raspolaganje. Dopredsjednik Barcelone Manel Arroyo poručio im je da su dobrodošli u Barcelonu gdje će im se omogućiti gledanje prve momčadi na nekoj od utakmica, prenosi La Vanguardia.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borgesu koji je već nekoliko puta operiran tu je vijest prenio otac Royer, a mladić mu je odmah odgovorio:

"Moram biti bolje kako bih mogao ići u Barcelonu."

Ova gesta Katalonaca ga je uistinu dirnula, a to je potvrdio i njegov otac. Iz Barcelone su tražili i bolničke izvještaje o mladićevom stanju kako bi njihovi stručnjaci možebitno pomogli savjetima kako bi se Anthony što prije oporavio i vratio sportu. Pokrenuta je i akcija skupljanja donacija za ovu obitelj venecuealnskog podrijetla kako bi što bezbolnije pokrili troškove liječenja, a već je prikupljeno preko pola milijuna dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo