Veliki povratak kažnjenog hrvatskog tenisača

Hrvatski tenisač Marin Čilić pobjednički se vratio na ATP Tour nakon odrađene dopinške suspenzije. U meču 1.

28.10.2013.
17:21
VOYO logo

Bilo je 5-7, 6-1, 6-4 za Međugorca nakon jednog sata i 41 minute igre. Bio je ovo drugi međusobni meč ove dvojice igrača i druga pobjeda Čilića.

Break u odlučujućem trećem setu protiv 70. tenisača svijeta hrvatski je predstavnik napravio u sedmom gemu i potom lako zadržao svoja sljedeća dva servis-gema. Čilić je ispalio čak 21 as i realizirao je tri od pet break-lopti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čiliću je to bio prvi nastup na nekom ATP turniru nakon Wimbledona i četveromjesečne stanke uvjetovane pozitivnim nalazom na dopinškoj kontroli.

Podsjetimo, Međunarodni teniski savez (ITF) Čilića je kaznio s devet mjeseci zabrane nastupa zbog pada na doping testu u Münchenu, na što se hrvatski tenisač žalio Arbitražnom sudu za sport (CAS), koji je tu kaznu smanjio na četiri mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedina stvar koju mogu reći je da mi je drago vidjeti Marina natrag na Touru. On je dobar momak i sjajan igrač. Ne znam što se dogodilo, ali ako se vratio to je zato što je pošteno da se vratio. To je sve i sretan sam zbog toga", rekao je Rafael Nadal.

U 2. kolu Čilića čeka meč protiv 4. nositelja Juana Martina del Potra. Argentinac vodi u međusobnim ogledima 7-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo