Mladi Srbin sokirao iskusnog Bosanca, a onda je dosao Ivo Karlovic...

Hrvatski tenisac Ivo Karlovic (35) preskocio je i drugu prepreku na ATP turniru koji se ovaj tjedan igra u njemackom Dusseldorfu.

21.5.2014.
14:07
VOYO logo

Iskusni Zagrepcanin je u 2. kolu pobijedio gotovo dvostruko mladeg Srbina Nikolu Milojevica (18), koji je u prethodnom mecu sokirao iskusnog bosanskohercegovackog tenisaca Mirzu Basica.

Ivo je slavio sa 6-4, 7-5 poslije jednog sata i 12 minuta igre. Po jedan break u svakom setu bio je Karlovicu dovoljan za pobjedu. Ispalio je nas tenisac 11 asova, a svome mladahnom suparniku nije pruzio nijednu priliku za break.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U cetvrtfinalu ce 49. reket svijeta igrati protiv pet mjesta slabije rangiranog Argentinca Juana Monaca. Branitelj naslova je u 2. kolu deklasirao drugog nositelja Marcela Granollersa sa 6-1, 6-2.

Karlovic i Monaco odigrali su dosad jedan medusobni mec, prije tri godine u Montrealu, a slavio je nas tenisac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenimo za kraj da se turnir u Dusseldorfu igra na zemljanoj podlozi, uz nagradni fond od 426.605 eura.

Portorikanska tenisacica Monica Puig pokazala se prejakom za nasu Mirjanu Lucic-Baroni u 2. kolu WTA turnira u Strasbourgu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tenisacica koja je 56. na svjetskoj ljestvici slavila je sa 6-3, 6-1 za samo 65 minuta igre. Po dva breaka u svakom setu donijela su 20-godisnjakinji uvjerljivu pobjedu protiv 12 godina starije suparnice.

Lucic-Baroni je u Strasbourgu prosla kvalifikacije, te u 1. kolu nadigrala Srpkinju Bojanu Jovanovski, ali vise od toga nije mogla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, ranije je u 2. kolu ispala i Ajla Tomljanovic od koje je sa 6-4, 7-6(4) bolja bila Kazahstanka Zarina Diyas.

Darija Jurak nije se uspjela plasirati u polufinale parova. Od nje i Amerikanke Megan Moulton-Levy bolje su bile Argentinka Tatiana Bua i Cileanka Daniela Seguel sa 6-1, 1-6, 10-5. Mlada hrvatska tenisacica Ana Konjuh, 189. na WTA ljestvici, plasirala se u 2. kolo kvalifikacija Roland Garrosa, drugog Grand Slam turnira godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva prepreka 16-godisnjoj Dubrovcanki na pariskoj je zemlji bila 186. igracica svijeta Erika Sema. Japanka je pruzila snazan otpor, ali nasa je tenisacica ipak slavila sa 7-6(2), 6-4 u mecu koji je trajao jedan sat i 46 minuta. Ispalila je Konjuh osam asova, napravila cetiri breaka, a istodobno sama izgubila tri svoja servisa.

U drugom je kolu ceka dvoboj protiv 19-godisnje Crnogorke Danke Kovinic od koje je izgubila prosli tjedan u polufinalu ITF turnira u Saint-Gaudensu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 2. kolo muskog dijela kvalifikacija plasirao se nas Kristijan Mesaros, 188. svjetski tenisac. On je protiv Mische Zvereva poveo s 2-0 u prvom setu nakon cega mu je Nijemac predao mec. U 2. kolu ce Mesaros igrati protiv Kanadanina Franka Dancevica ili Argentinca Agustina Velottija.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo