Bila je na krovu svijeta, a sad joj prijeti doživotni izgon iz sporta

Aktualna olimpijska pobjednica na 1500 metara, turska atletičarka Asli Çakir Alptekin (27), suočena je s doživotnim izbacivanjem iz sporta nakon što se drugi put našla u dopinškoj aferi.

4.5.2013.
10:39
VOYO logo

Çakir je prvi put pala na doping-testu na na Svjetskom juniorskom prvenstvu 2004. godine. Odradila je dvogodišnju suspenziju, a lani je u Londonu doživjela vrhunac karijere, pobijedivši u finalu utrke na 1500 metara ispred sunarodnjakinje Gamze Bulut.

No, u petak je stigla informacija da je protiv Çakir, koja je i aktualna europska prvakinja na 1500 metara, pokrenut disciplinski postupak zbog abnormalnih vrijednosti u njezinoj biološkoj putovnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međunarodna atletska federacija (IAAF) je privremeno suspendirala još jednu Turkinju, dvostruku europsku prvakinju na 100 metara prepone Nevin Yanit (27), u čijim su uzorcima uzetima na natjecanjima i izvan njih pronađeni višestruki pozitivni rezultati na zabranjene supstance.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IAAF je slučaj proslijedio Turskom atletskom savezu, a Çakir bi mogla biti kažnjena doživotnom zabranom bavljenja sportom budući da joj je ovo drugi prekršaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo