nutricionisti preporučaju /

Zdravstvene prednosti gljiva zbog kojih ćete ih sigurno ubaciti u svoju prehranu

Image
Foto: Pexels

Nutricionisti oduvijek preporučaju unos gljiva u prehranu, a u nastavku vam donosimo razloge zašto je to tako

14.5.2019.
16:36
Pexels
VOYO logo

Nutricionisti i liječnici oduvijek preporučaju gljive kao namirnicu koju bi svi trebali redovito konzumirati. Može ih se jesti na mnogo načina, a izrazito su zdrave. U nastavku donosimo koje su to prednosti gljiva i zašto ih morate ubaciti u svoju prehranu. 

Image
Foto: Pexels

Kalendar rasta gljiva

(FOTO: Pexels) 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gljive podižu energiju, stoga su savršene kao ručak prije treninga. Bogate su vitaminom B, kalijem, pomažu u održavanju zdravog krvnog tlaka, rada srca i mišića. Također, kalij je dobar u prevenciji grčenja mišića te pomaže u održavanju mišićne mase. 

Usto, gljive su bogat izvor selena koji utječe na psihičko stanje osobe te pomaže u prevenciji anksizonosti, depresije i umora. Također, stimulira stvaranje imunoloških stanica koje se bore protiv raznih zaraza. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo povrće ima antivirusna i antibakterijska svojstva te podupire cjelokupni imunološki sustav. Antioksidansi u gljivama u gljivama štite stanice od oštećenja koja mogu dovesti do razvoja bolesti.

Vlakna u gljivama pojačavaju osjećaj sitosti, poboljšavaju funkciju inzulina i smanjuju apetit. Zadnje, ali ne i manje važno, bogat su izvor vitamina D

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo