Dva hit recepta /

S ovim specijalitetima gotovim za pola sata lako ćete započeti novu tradiciju mesnih blagdanskih obroka!

Image

Ne možete bez mesa za blagdane? Niste jedini. Meso je osnova blagdanskih ručkova, tradicija i običaj koji potječe iz vremena kada je meso bilo luksuz pa se pripremalo jednom tjedno. Najčešće su to bili nedjeljni ručkovi i bogatije blagdanske trpeze. Iako ono danas nije toliki luksuz (pa je i češće na kućnim jelovnicima), ne tako povoljne cijene natjerat će mnoge da dobro razmisle prije nego kupe kakav dobar komad, dovoljan za cijelu obitelj. I zato je sada jednako važno imati provjerene recepte za mesna jela, one koji će osigurati da kupljeno meso ima najbolji mogući okus.

6.12.2023.
0:01
VOYO logo

Zbog toga donosimo dva hit recepta za mesne specijalitete gotove za svega pola sata kojima ćete lako započeti novu tradiciju mesnih blagdanskih obroka. Da, dobro ste pročitali: gotovih u samo trideset minuta. Zašto je to važno? Zna se da blagdansko razdoblje mnogima donosi i povećanu razinu tjeskobe. No ne mora biti tako. Ove godine započnite novu tradiciju i sebe stavite na prvo mjesto. Jedan trik je korištenje 100 % prirodnih Kotányi začinskih mješavina 'Quick & Easy' bez aditiva i konzervansa. Pomoći će da u blagdanima konačno uživate više, opušteni i zadovoljni.

Image

RECEPT: Lungić iz pećnice s kus-kus salatom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci za četiri porcije:

•       500 g svinjskog filea (lungića)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

•       2 žlice maslinovog ulja

•       1/4 vrećice Kotányi Quick&Easy mješavine začina za svinjetinu

Kus-kus salata:

•       250 g kus-kusa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

•       2 crvene jabuke

•       50 g grožđica

Tekst se nastavlja ispod oglasa

•       50 g lješnjaka

•       30 ml maslinovog ulja

•       Sok i korica 1/2 limuna

•       1 žličica kopra, sitno sjeckanog

Tekst se nastavlja ispod oglasa

•       Kotányi morska sol i crni papar, po ukusu

Priprema

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Lungić osušite papirnatim ubrusom, premažite maslinovim uljem i utrljajte mješavinu začina po mesu. Prebacite lungić u keramički pekač ili manji lim za pečenje te stavite u pećnicu i pecite 20-25 minuta. **
  2. Dok se lungić peče zakuhajte lonac vode i skuhajte kus-kus prema uputama na pakiranju. Ostavite ga da se ohladi.
  3. Jabuke operite, očistite i nasjeckajte na kockice. Lješnjake stavite u manju tavu i tostirajte na srednje jakoj vatri oko 3 minute. Prebacite ih na dasku i krupno nasjeckajte.
  4. Dodajte ulje, sok i koricu limuna, kopar, sol i papar u zdjelicu te dobro promiješajte.  Ohlađeni kus-kus prebacite u veću zdjelu, dodajte jabuke, grožđice i lješnjake, prelijte pripremljenim dresingom i pomiješajte.
  5. Kad je lungić pečen izvadite ga iz pećnice, ostavite 2 minute na dasci, narežite na ploške debljine 1 cm te odmah poslužite uz kus-kus salatu.

** Vrijeme pečenja ovisi o veličini lungića.

Image

RECEPT: Kotleti u kremastom umaku sa špinatom i sušenim rajčicama

Sastojci za 4 porcije:

•       4 svinjska kotleta (600 g, debljine oko 2 cm)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

•       1 žlica Kotányi Quick&Easy mješavine začina za kotlete

•       2 žlice ulja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

•       30 g maslaca

•       2 češnja češnjaka, sitno sjeckanog

•       1 žlica brašna

•       250 ml povrtnog temeljca

Tekst se nastavlja ispod oglasa

•       115 ml vrhnja za kuhanje

•       2 žlice sušenih rajčica

Tekst se nastavlja ispod oglasa

•       40 g parmezana, naribanog

•       100 g mladog špinata

Priprema:

  1. Kotlete prelijte 1 žlicom ulja i začinite Quick & Easy začinom za kotlete. Dobro utrljajte začin u meso.
  2. Zagrijte tavu na srednje jakoj vatru i dodajte ostatak ulja i pola količine maslaca. Kad se maslac rastopio, dodajte kotlete i pecite oko 2 minute sa svake strane, odnosno dok ne dobiju zlatnu boju. Izvadite kotlete na tanjur i pokrijte ih aluminijskom folijom kako bi ostali topli.
  3. U tavu dodajte ostatak maslaca, češnjak i brašno te pržite 2 minute. Ulijte temeljac neprestano miješajući kako se umak ne bi zgrušao. Dodajte vrhnje, sušene rajčice i parmezan te kuhajte 2 minute.
  4. Vratite kotlete u tavu zajedno sa sokovima koje su pustili i nastavite kuhati još 5 minuta. Ubacite špinat, promiješajte i pustite da krčka 2 minute. Maknite s vatre i poslužite uz prilog i salatu po želji.

Ostale besplatne recepte za jela gotova u svega 30 minuta preuzmite na poveznici: https://www.kotanyi.com/hr/quick-easy/

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike
Image
"Osjećaj kao iz sna postao stvarnost…" /

Četvrta dobitnica u nagradnoj igri Uhvati 100.000 eura u Cro Casinu

Još iz rubrike
Image
"Osjećaj kao iz sna postao stvarnost…" /

Četvrta dobitnica u nagradnoj igri Uhvati 100.000 eura u Cro Casinu