OTKRIJTE ! / Dionice Amazona skočile preko 15% u 2024. i učinile Bezosa najbogatijim čovjekom na svijetu

Image

Jeff Bezos možda nije na naslovnicama tako često kao Tesla i Elon Musk, ali cijena dionica Amazona ove godine blago nadmašuje Teslu. Rast dionica Amazona doveo je Bezosa do toga da prestigne Muska na popisu svjetskih bogataša.

9.4.2024.
0:05

Fortrade, za sve koji su zainteresirani naučiti kako trgovati cijenom dionica Amazona (takozvani financijski ugovor za razliku, engl. CFD) ili jednostavno žele proširiti svoje znanje, pripremio je besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica”. Vodič je prilagođen svim razinama znanja i možete ga preuzeti preko linka ispod.

Besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica” preuzmite ovde.

Iako je Amazon započeo svoj život kao online prodavnica, brzo se proširio i uključio svoj visoko profitabilni odjel Amazon Web Services (AWS). Tvrtka je također proširila upotrebu umjetne inteligencije u svojim proizvodima. Amazon je upotrijebio generativnu umjetnu inteligenciju u svom Alexa asistentu i stvorio Rufusa kao generativnog AI asistenta za kupovinu. Amazon Bedrock koristi se za izradu AI aplikacija na AWS oblaku.

U studenom 2023. godine tvrtka je predstavila svoj novi čip koji se koristi u kombinaciji s čipovima NVIDIA-e. Tvrtka također ima chatbot pod nazivom “Amazon Q for Companies”, koji bi se na kraju mogao izravno natjecati s ChatGPT-om koji podržava Microsoft i Googleovim Geminijem.

Ulagači stoga smatraju Amazon dionicom koja će vjerojatno imati koristi od razvoja umjetne inteligencije i čipova koje nude NVIDIA, ARM i AMD.

Bezosov Blue Origin izravno se natječe u svemirskoj industriji s SpaceX-om Elona Muska, a obojica žele poslati ljude natrag na Mjesec u svojim svemirskim letjelicama. Navodno rivalstvo postalo je javno 2013. godine nakon što je Blue Origin podnio prosvjed protiv SpaceX-a kako bi smanjio šanse za osiguranje ugovora s NASA-om. Od tada su dvije tvrtke uključene u brojne druge sporove zbog kojih su obojica sparingovali na Twitteru / EX-u.

I dok se cijena Tesle povukla, dionice Amazona i dalje rastu, a cijena je ove godine skočila za 17,25%. Velika proljetna rasprodaja (od 20. do 25. ožujka) na Amazonu, koja je po prvi put dostupna svima, mogla bi pružiti dodatni poticaj u narednim tjednima.

Besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica” preuzmite ovde.

Izvori: The New York Times, NBC News, GeekWire, MarketWatch

CFD-ovi su kompleksni visoko spekulativni instrumenti, koji donose visoki rizik brzog gubitka novca zbog financijske poluge ili zaduživanja. Trebate dobro razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju i možete li podnijeti visoki rizik od gubitka svog vašeg investiranog kapitala. Budite svjesni: možete izgubiti sve, no ne više od salda na računu za trgovanje. 76% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Ti proizvodi možda nisu prikladni za sve klijente, stoga svakako morate biti sigurni da razumijete rizike i potražiti neovisan savjet. Ukoliko nastavite investirati u ugovore za razliku (CFD) na virtualne valute, zapamtite da su vrijednosti izuzetno volatilne i mogu rezultirati značajnim gubicima kroz kratko razdoblje. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu ili zahtjev za transakcijom u bilo kojem financijskom instrumentu. Fortrade odbacuje svaku odgovornost za bilo kakvu uporabu ovih informacija, kao niza bilo kakve posljedice koje nastanu kao posljedica uporabe ovih informacija. Ne daju se bilo kakva jamstva točnosti ili potpunosti tih informacija te, stoga, svaka osoba koja djeluje na temelju tih informacija, čini to u potpunosti na vlastiti rizik. Informacije na ovom web-mjestu nisu namijenjene za stanovnike Sjedinjenih Država ili Belgije i nisu zamišljene da budu distribuirane ili korištene od strane bilo koje osobe, u bilo kojoj državi ili jurisdikciji u kojima bi takva distribucija ili upotreba bila u suprotnosti s lokalnim zakonima ili regulativom.

Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
Molitva prije zore
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
Brak na prvu Australija
default_cta
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti