Stvari koje činite svakodnevno, a zbog kojih vam sve više sise vise

Kao što vjerojatno i sami znate, nemoguće je izbjeći malo opuštanja grudi. Nakon trudnoće i dojenja, ali i sa svakom novom svijećicom na rođendanskoj torti, gravitacija dokazuje svoju nadmoć.

22.12.2014.
6:32
VOYO logo

UCLA istraživanje otkrilo je da tkivo dojki stari dvije do tri godine brže nego ostalo na tijelu. Također pripazite jer neke stvari za koje nikad ne biste rekli da mogu utjecati na to da se grudi objese, imaju itekakve veze s njihovim stanjem. Zato vas upozorovamo koje su, kako biste ih mogli izbjeći.

Brze dijete

Konstantan gubitak i povratak ona tri-četiri kilograma vjerojatno neće imati velikog utjecaja. No ako zahvaljujući dijetama i yo-yo efektu gubite i vraćate po 10-15 ili više kilograma, zabrinite se. Naime svaki put kad toliku masu izgubite i vratite, tkivo dojki kao da se rastegne poput starih najlonki, tvrdi dr. Michael Edwards, estetski kirurg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pušenje

Čak ni vaše grudi ne mogu pobjeći od neželjenih posljedica pušenja. "Koliko god malo pušili, oslabit ćete i postarati kožu smanjivanjem dotoka krvi do površine kože", ističe Edwards.

Ne koristite kreme sa zaštitnim faktorom

Ako se izlažete štetnim UV zrakama bez zaštite, dobit ćete bore, no na isti način će vam oslabiti koža na grudima nakon što se kolagen 'istegne', a koža ošteti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nosite grudnjak koji ne podržava grudi

Bez obzira je li riječ o jednostavnom dnevnom ili laganom sportskom grudnjaku, ako vaše grudi nemaju dobru potporu, ne piše im se dobro. "Što više vaše grudi slobodno 'skakuću', teži posao će trebati odrađivati koža na njima i kolagen", napominje Edwards. Ako niste sigurni koja vam veličina treba, otiđite u prodavaonicu specijaliziranu za prodaju donjeg rublja i zatražite pomoć prodavačice.

Ponavljajuće vježbe

Iako se još vrše istraživanja, neki stručnjaci ipak tvrde da konstantno ponavljanje istih pokreta tijekom vježbanja (recimo na aerobiku) može uzrokovati opadanje kolagena u prsima. No prije nego što se odreknete trčanja, znajte da će do opuštanja i tako doći, a da je primjerice trčanje zaista zdravo i dobro za vas. Pa razmislite koji su plusevi a koji minusi, i izvažite sami.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo