Što nikad ne smijete učiniti s iskorištenim uljem nakon kuhanja?

Bliži se sezona pripreme masnih jela i prženja u dubokom ulju, pa vas moramo upozoriti na opasnu naviku ponovnog korištenja već upotrijebljenog ulja.

3.12.2013.
8:59
VOYO logo

Dok u velikim gradovima smišljaju projekte kako u kanalizacijskim cijevima smanjiti pojavu odvratnih masnih nakupina koje začepljuju cijeli sustav, a čije uklanjanje zna koštati i nekoliko desetaka milijuna eura, kao što je to nedavno bio slučaj u Londonu, javnost se sve češće upozorava da se na pravilan način rješava kuhinjskih ulja i masti.

Ulje biste tako, prema napucima, trebali pustiti da se nakon prženja dobro ohladi, pa ga staviti u posudicu (koja nije predviđena za reciklažu) i baciti zajedno s ostalim otpadom iz kućanstva – u kantu za smeće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primjerice, možete ga uliti u pakiranje iskorištenog mlijeka s poklopcem ili neku drugu posudicu iz koje neće iscuriti. Što god napravili, ulje nikako nemojte prolijevati u sudoper, umivaonik ili toalet jer tako riskirate nastanak velikih nakupina u kanalizacijskom sustavu vašeg grada, ali i kućanstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo