Kako ispravno čuvati voće?

Za sve one koji se pokušavaju hraniti zdravije, a niste u mogućnosti nabavljati sveže namirnice svaki dan, dobro će doći ovih nekoliko savjeta o tome kako čuvati neko voće od kvarenja.

17.1.2021.
13:52
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Koliko puta vam se dogodilo da morate bacati voće jer ga niste stigli pojesti na vrijeme? Na stranici mythirtyspot.com naveli su savjete dobrodošle u svakom kućanstvu o tome kako čuvati voće.

Jabuke

Za dulje skladištenje i očuvanje pohranite jabuke u kartonsku kutiju i držite ih u hladnjaku. Tako bi trebale održati svježinu više od dva tjedna.

Banane

Čim banane iz dućana donesete kući, odvojite svaku od njih. Ako ih ostavite spojene, sazrijevaju brže. Držite ih u zdjeli za voće, najbolje je u košari s rupama, važno je da su u nečemu što omogućava protok zraka.

Grožđe

Jedna od najveći greški koju mnogi rade s grožđem je ta da ga isperu prije nego ga pospreme. Dok će voda isprati grožđe i osloboditi ga od prljavštine, ona također ima negativan učinak na kožicu. Voda omogućava brži rast bakterija, vlaga izaziva plijesan. Dakle, najbolje je da neoprano grožđe držite u hladnjaku, ali nikako ne u plastičnoj vrećici.

Kivi

Dok zrije, držite ga na sobnoj temperaturi, a nakon toga ga stavite u hladnjak. Ovo voće u hladnjaku ne bi trebalo biti dulje od tjedan-dva.

Limun i limeta

Ako ćete ih iskoristiti u roku od tjedan dana, držite ih na sobnoj temperaturi. Potreban im je zrak i najbolje ih je držati u košari koja ima rupice. Ako ih nećete iskoristiti u roku od tjedan dana, možete ih držati u posudi u hladnjaku.

Naranče

Ostat će sočnije ako ih držite na sobnoj temperaturi. Ako ste u mogućnosti, najbolje ih je držati u košari. Košare su svakako u prednosti od drugih zdjela. Dopuštaju lakšu cirkulaciju zraka oko svakog komada voća.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali