Ne bacajte ljuske od jaja, s njima možete napraviti čuda!

shimmer fallback

Ne, što god mislili, ljuske jaja nisu za smeće, pogotovo ako imate srće pa konzumirate domaća jaja. Ne morate ih imati često na meniju, ali njihovu ljusku poželjno je imati u kući.

7.6.2014.
8:10
Play logo

Dodajte ljuske u kompost

Ljuske jaja se vrlo brzo razgrađuju, a kako su bogata kalcijem i mineralima, dodatno će obogatiti kompost za vaše biljke.

Rješite se štetnika u vrtu

Zdrobite ljuske i posipajte ih oko biljaka i cvijeća u vrtu kako bi spriječili puževe i gusjenice da ih obrste bez korištenja pesticida. Imate li otvoreni vrt i česti gosti su vam jeleni i srne, možete se iznova radovati salati i njihovim ostalim 'poslasticama'. Oni naime ne podnose miris jaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripremite biljke za sadnice

Ispunite polovice ljuske jajeta zemljom za sadnju i posadite sjeme npr., mini rajčice. Poslažite ih u kutiju i ostavite na izvoru svjetla i topline. U proljeće, malu sadnicu samo presadite u vrt.

Očistite kuću

Zdrobite ljusku jajeta i dodajte u vodu s deterdžentom pa njome operite tvrđe predmete. Ljuska se može koristiti i kao netoksično abrazivno sredstvo za ribanje posuda.

Čistite odvode

Nekoliko zdrobljenih ljuski ubacite u sudoper. Prilikom pranja suđa, povrća i sl., ljuske će zadržavati komadiće hrane i otpadaka i prilikom putanje do kraja odvoda, čisitit vaše cijevi i spriječavati da se začepe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne zaboravite na membranu jajeta

Super- tanka membrana unutar ljuske odavno se koristi kao prirodni lijek kod posjekotina i uraslih noktiju te oštečenih zanoktica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Otklonite iritacije na koži

Rastopite ljuske jajeta u maloj staklenci sa sokom limuna i otopinu koristite za liječenje manjih iritacija kože i svrbeža zahvaljujući bogatstvu kalcija.

Trag divljači
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
default_cta
Darcey & Stacey
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
default_cta
Play logo