Botoks – novi lijek za umorna stopala

Londonske trendseterice u namjeri da obiđu što više blagdanskih partyja u cipelama s vrtoglavim potpeticama traže pomoć plastičnih kirurga i injekcije botoksa i kolagena.

2.12.2009.
13:42
VOYO logo

Posljednji modni krik koji će vam pomoći da preživite sezonu partyja je botoks.

Urednici Female Cityja okreću se injekcijama botoxa u jastučiće na stopalima kako bi im pomogli da prežive napornu sezonu blagdanskih domjenaka tijekom prosinca i olakšaju bol u stopalima, uzrokovanu previsokim potpeticama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako izvještava Harley Medical Group, najveći lanac estetske kirurgije u Britaniji, žene u Londonu injektiraju botoks u stopala kako bi umanjile bol koju uzrokuje nošenje visokih potpetica.

Umjesto da kupuju gelirane umetke koji se stave unutar cipele, preferiraju kolagen kojim pumpaju jastučiće na stopalima. Harley Medical Group ovu novu tehniku naziva ''filteri za stopala''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz kompanije javljaju da je i inače potražnja za botoksom u vrijeme blagdana jako velika, ali ove godine umjesto lice, veliki broj klijentica želi napumpati i stopala.

''Ove godine smo primili veliki broje zahtjeva za filtere za stopala. Kažemo pacijentima da rezultati nisu dugotrajni zbog velikog opterećenja na taj dio tijela te da trebaju razmisliti dva puta prije nego se odluče na zahvat. Filteri za lice traju tri mjeseca, a botoks do šest mjeseci, no na stopalima filteri će izdržati dva do tri mjeseca najviše'', kaže doktor Nick Milojevic, koji je jedan od glavnih stručnjaka za injektiranje botoksa i kolagena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postupak košta najmanje 240 funti, mnogo više nego gel umetak za cipele koji dođe 1.99 funti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo