Play ponuda

PLATITI JOJ ILI NE? / Žena dobila račun od prijateljice nakon što je bila na večeri u njenom domu: 'To je totalno ludo. Nikada ne bih to tražila'

Image
Foto: Shutterstock

Njena prijateljica zamolila ju je da joj pošalje novac nakon što je ugostila nju i još nekoliko prijatelja

25.5.2023.
20:19
Shutterstock
Play ponuda

Nakon što je žena pozvana kod prijatelja na večeru, iznenadio ju je zahtjev koji je nakon toga dobila. Sada ispituje druge je li njena reakcija na njega bila primjerena, a većina se slaže s njom, piše Your Tango.

Ona je svoju priču podijelila na forumu "Mumsnet" te je otkrila da su ona i njen partner bili pozvani na večeru kod prijatelja. "Ponijeli smo bocu dobrog vina sa sobom, nikada ne bismo otišli praznih ruku", napisala je.

Image
STRAŠNO... /

Jedva je čekala brončani ten pa se bacila na sunčanje i 'pregorjela': Imala je i SPF, ali retinol je odigrao kritičnu ulogu

Image
STRAŠNO... /

Jedva je čekala brončani ten pa se bacila na sunčanje i 'pregorjela': Imala je i SPF, ali retinol je odigrao kritičnu ulogu

Njena prijateljica zamolila ju je da joj pošalje novac nakon što je ugostila nju i još nekoliko prijatelja na večeri u svojoj kući. Naime, nakon što je večera završila i svi su otišli kućama, žena je primila poruku od svoje prijateljice koju je poslala svim svojim gostima.

"Poslali su nam poruku nakon što su tražili novac od svake osobe", otkrila je. "To je totalno ludo. Nikada ne bih tražila od nekoga da plati hranu kad dođe u goste kod mene", istaknula je.

shimmer fallback
shimmer fallback

Žena je pitala druge korisnike "Mumsneta" je li bila nerazumna što se ljutila na svoju prijateljicu. "Već smo dogovorili da dođu kod nas u goste za nekoliko tjedana i ne tražim ništa od njih!" dodala je.

'To je tako bezobrazno!'

Većina korisnika stala je na stranu žene i vjeruje da je njena reakcija dobra. "Ne pozivate ljude i onda im naplaćujete!", "To je tako bezobrazno! Tko dovraga pozove prijatelje i onda očekuje da im plate večeru? To nije normalno, nemojte im dati ni novčića", komentirali su.

Drugi su ženi ponudili savjete o tome kako bi trebala odgovoriti svojoj prijateljici i što bi trebala učiniti dalje. "Napisala bih poruku: 'Ha ha, vrlo smiješno'. Onda bi im, ako se jave, istaknula da je nepristojno naplaćivati ​​obrok ljudima koje ste pozvali", "Plati im i onda ih blokiraj", napisali su.

"Samo uzvratite porukom i recite da vino košta X iznos pa ćete to skinuti sa svote koju traže. Poručite im: 'Nemojte se truditi dolaziti kod nas jer niste tip ljudi s kojima želimo biti prijatelji", savjetovao je jedan korisnik foruma.

Žena se kasnije nadovezala na svoju izvornu objavu i otkrila da je svojoj prijateljici platila večeru kako bi izbjegla neugodnosti. "Bilo bi previše neugodno da nisam to platila. Mrzim sukobe i uplatila sam novac kako bih održala mir", napisala je. "Imamo mnogo zajedničkih prijatelja, pa nisam htjela izazvati tračeve ili neugodnosti", istaknula je.

Play ponuda
Play ponuda