paklena borba / U 32. godini oboljela od raka rektuma: Ovo je bio prvi simptom da nešto nije u redu

Image
Foto: Shutterstock

Sarah je dobila osam ciklusa kemoterapije i imala je užasne nuspojave te se stalno osjećala bolesno i umorno

6.6.2024.
20:49
Shutterstock
VOYO logo

Sarah Griffiths za Metro je ispričala kako joj je doktor priopćio kobnu dijagnozu nakon što je u svibnju 2019. godine otišla na kolonoskopiju jer je četiri tjedna imala krv u stolici. Ova hrabra žena otkrila je kako se borila s rakom rektuma te kako je unatoč svemu ipak rodila zdravog dječačića.

"Moja mama, tata i muž Bryan, pozvani su u bolnicu i kad su stigli, znala sam da su to loše vijesti. Liječnik nas je pogledao i rekao nam da se pripremimo na najgore", rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Držala sam mamu za nogu i rekla joj da će sve biti u redu i da ću izdržati. Mislim da sam se više brinula da ću uznemiriti roditelje i muža nego za sebe. Ali iznutra sam bila u panici. I nekoliko tjedana kasnije, rečeno mi je da imam rak rektuma", ispričala je Sarah.

Image
RANA DIJAGNOZA JE KLJUČ /

U Hrvatskoj sve više oboljelih od opake bolesti: Ako osjećate simptome, odite liječniku!

Image
RANA DIJAGNOZA JE KLJUČ /

U Hrvatskoj sve više oboljelih od opake bolesti: Ako osjećate simptome, odite liječniku!

Nekoliko mjeseci prije, u ožujku 2019., Bryan i ona su zajedno kupili dom te su otišli na prvi obiteljski odmor s Bryanovo dvoje djece iz prethodne veze. Sarah je tada počeo boljeti želudac, a nakon što je otišla na WC, primijetila je da je stolica puna krvi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tumor je bio veličine breskve

Mislila je da se radi o hemeroidima. No, prvog dana povratka na posao počela je ići vršiti veliku nuždu i po deset puta dnevno, a svaki je put bilo krvi po stolici. Otišla je kod liječnika koji ju je poslao na krvne pretrage.

"Tjedan dana kasnije, pretrage su pokazale da mi je željezo nisko, što je bilo očekivano zbog gubitka krvi, ali sve ostalo je izgledalo u redu. Liječnik je obavio i internistički pregled i nije ništa osjetio. Ali čisto da budem sigurna, poslala me na kolonoskopiju", otkrila je Sarah.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Shutterstock

Nakon nekoliko tjedana testova i skeniranja, nalazi su potvrdili da se radi o raku, a tumor je bio veličine breskve. Sarah je tada imala 31 godinu.

"Bila sam zbunjena. Rak rektuma čest je kod muškaraca starijih od 65 godina i koji imaju prekomjernu tjelesnu težinu. Nisam bila ništa od toga", rekla je Sarah koja se operirala četiri dana nakon kobne dijagnoze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trudnoća nakon osam ciklusa kemoterapije

"Operacija je bila uspješna, tumor je odstranjen, stoma mi, srećom, ipak nije trebala. Ali, nakon dva tjedna, moj liječnik mi je rekao da je rak u fazi 3 i da je otišao u moje limfne čvorove, što znači da će mi trebati kemoterapija", ispričala je.

"Moja prva briga bila je moja plodnost, jer Bryan i ja smo razgovarali o tome da imamo djecu i odmah sam se uplašila da će nam kemoterapija to oduzeti. Liječnik mi je objasnio da ću morati izvaditi jajne stanice prije kemoterapije i zamrznuti ih", dodala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sarah je dobila osam ciklusa kemoterapije i imala je užasne nuspojave te se stalno osjećala bolesno i umorno. U prosincu 2019. godina završila je s kemoterapijom. No, njena sreća nije bila dugog vijeka.

"Nakon godišnjeg CT skeniranja u ožujku 2021. godine nazvao me liječnik i rekao mi je da su našli kvržicu, abnormalnu izraslinu, na mojim plućima. Bila sam totalno šokirana, a moja je obitelj bila shrvana", rekla je Sarah.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Liječnici su mi morali ukloniti dio pluća kako bi uklonili kvržicu. Dva tjedna kasnije rečeno mi je da je kvržica sekundarni rak crijeva. Srećom, nije se proširio i nije mi bilo potrebno daljnje liječenje", ispričala je Sarah koje je nakon par neuspješnih umjetnih oplodnji 16. veljače 2023. godine rodila sina Charlieja.

POGLEDAJTE VIDEO: Poplave poharale Grubišno Polje: Stanovnici očajni, sanacije u tijeku

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo