Vlasnica prvog walk in salona kod nas otkriva koje frizure i boje Hrvatice najčešće traže i najveće trendove za 2018.

Image
Foto: vikler i ruž
15.1.2018.
9:00
vikler i ruž
Play logo

Razmisli; koliko je od jedan do tisuću naporno kad se, nakon tri tjedna odlučivanja, napokon naručiš na frizuru i bojanje kose, dobiješ termin za dva tjedna u 18:00 sati, i onda ti baš tog dana u 18:00 sati iskrsne nešto puno važnije što moraš obaviti, pa odlazak kod frizera odgodiš za još tjedan ili dva, jer su "trenutno baš prepuni i prije toga jednostavno nema mjesta", a kosa ti već vrišti da je oporaviš i spasiš? Pa, možda nije baš tisuću, ali sigurno je barem negdje u sredini.

Ako si se i sama nekoliko puta našla u ovoj situaciji i treba ti neko jednostavnije i efikasnije rješenje, možda bi te mogao zanimati koncept walk in salona, onoga u kojem ne postoji prethodno naručivanje, već sve funkcionira prema principu 'dođi, uđi i na redu si' te koji je vani već naveliko poznat i funkcionira apsolutno savršeno. Odnedavno i u Zagrebu možeš doslovno uštetati u jedan vrlo poseban beauty salon na Trešnjevki i već za desetak minuta ćeš doći na red za novu boju, bojanje izrasta ili rješavanje ispucalih vrhova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj je koncept prošle godine u listopadu u Zagreb dovela Arijana Tahiri, vlasnica salona Vikler i ruž, koja se s walk inom upoznala vani i shvatila da je baš to nešto što treba i ženama kod nas.

"Cilj nam je da netko može ušetati u salon i već za deset minuta biti na redu, bez čekanja i naručivanja unaprijed"

shimmer fallback
shimmer fallback

"Walk in je trend koji vani već dugo postoji, primjerice u Londonu i Milanu, a osmišljen je prije svega zbog nedostatka vremena. Većina se žena u Europi više ne naručuje na bilo kakav tretman, već postoje walk inovi za frizure, nokte, ma za sve. Otkad smo ga uveli kod nas, moram priznati da je izvrsno prihvaćen, baš iz tog razloga što vrlo malo žena danas zaista može planirati što će im se dogoditi za tjedan dana. Na primjer, naručite se na frizuru ili bojanje sijedih i nešto se dogodi - posao, djeca, nešto treće - pa izgubite termin i onda opet morate čekati novih tjedan dana", objašnjava nam Arijana glavne razloge pokretanja ovakvog koncepta u Zagrebu te dodaje kako su klijentice, koje su u ovih nekoliko mjeseci svratile u njezin salon, potpuno oduševljene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Klijentice su oduševljene ovim konceptom. Zamislite da vi u petak u pet popodne uđete u salon i kažete: "Ja bih trebala pramenove, preljev i frizuru" i netko vam na to kaže "Može, uđite, sjednite." Naše su klijentice uglavnom u pozitivnom šoku."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U njihovu je salonu ovaj koncept vrlo pažljivo i profesionalno organiziran, a svaki dio njihova tima svoj posao shvaća vrlo ozbiljno. "U našem salonu trenutno imamo šest frizera po smjeni, a uskoro će nas biti i više. No, što je najvažnije, svi su naši frizeri specijalno educirani i to upravo za ovakav walk in koncept, jer je to jedan potpuno drugačiji sistem rada koji zahtjeva profesionalnost. Cilj nam je da žene što kraće čekaju i da odmah ili već nakon deset minuta budu primljene na red. To je jedna posebna organizacija i sistem rada i zaista se trudimo biti najprofesionalniji što možemo biti", priča Arijana.

Najgore što vam se može dogoditi kad kosu odlučite obojiti u plavu boju je onaj žuti efekt. Stručnjaci iz Vikler i ruža znaju kako to riješiti

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim ovim, kod nas još uvijek malo poznatim konceptom rada, ono čime se iz Vikler & ruža trenutno mogu pohvaliti jest i posebno usavršena VIR tehnika bojanja kose, za koju Arijana kaže da je ustvari "transformacija boje kose bez oštećenja u platinaste, srebrne i hladne tonove, koje je inače teško kvalitetno napraviti bez vrhunske edukacije. Ja ovu tehniku još volim nazvati i ubijanje žutila, a to se vrlo jasno može vidjeti i na svakom našem videu transformacije. VIR je već sada postao jedna od najtraženijih tehnika, uz klasična bojanja izrasta i balayage pramenove", objašnjava Arijana te dodaje;

"Ovo je zasad jedna od tehnika koju smo vremenski uspjeli uvesti u našu ponudu, a s obzirom da je meni osobno jako stalo do edukacije i unaprijeđenja cijelog tog beauty svijeta, ono što smo naučili na četiri vrhunske svjetske edukacije koje smo dosad posjetili volimo primijeniti u našem radu ovdje. Uskoro ćemo predstaviti i, kako bih je zasad nazvala, tehniku trajnih kovrča, koja će ustvari biti unaprijeđena i zdravija verzija nekad popularnog minivala, ali će za kosu biti mnogo zdravija te je neće oštećivati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arijana nam je otkrila koji će trendovi u svijetu frizura i bojenja kose biti najpopularniji ove sezone

shimmer fallback
shimmer fallback

Jako nas je zanimalo koji će trendovi u svijetu frizura i boja kose biti najpopularniji 2018. godine, pa smo Arijanu zamolile da nam izlista nekoliko, prema predviđanjima svjetskih stručnjaka od Milana, Londona i Pariza do New Yorka. Evo sedam najvećih.

1. Zdrava kosa

"Prije svega, uvijek bi u modi trebala biti izuzetno zdrava i njegovana kosa", tvrdi Arijana. A nakon što to osiguramo, možemo se okrenuti svim ostalim trendovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Hladni tonovi

Hladni tonovi će ove godine biti u fokusu, a posebice hladni tonovi koji "vuku na potpuno prirodan izgled."

3. Igranje bojama

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ružičasta, ljubičasta, plava, sve one razigrane i vedre boje bit će posebno IN. Nismo više fokusirani samo na tri klasične boje; crnu, plavu i smeđu. Sad se igramo različitim tonovima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Dugi bob

Prekrasan, netipičan malo duži bob jedna je od popularnijih frizura sezone.

5. Valovi

Valovi će i u 2018. biti klasik koji očito ne misli tako skoro ostati zaboravljen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6. Messy hair

"To su sve one raščupane i pomalo neuredne frizure" kojima ostavljamo neopterećeni dojam jednostavnosti.

BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo