Play ponuda

Ako ne želite već u tridesetima izgledati kao bakica, držite se ovoga

shimmer fallback

Nova istraživanja pokazuju da pravilno držanje može popraviti i vaš izgled i to kako se osjećate, ali za to nije dovoljno tek ispraviti leđa dok sjedite.

10.5.2013.
7:49
Play ponuda

Studija provedena na Sveučilištu Toronto pokazala je da uspravno držanje smanjuje osjetljivost na bol. Osim toga, lakše ćete disati. Pogrbljeno držanje sužava dišne putove, zbog čega je teže duboko udisati.

Kako se pravilno držati

1. 'Izdužite' kralježnicu

Stanite tako da su vam noge u raskoraku, u širini ramena, zatim izdužite kralježnicu (zamislite da vas netko nježno vuče prema gore držeći vas za glavu). Zadržite se tako dok polako ne nabrojite do pet.

2. Poduprite donji dio leđa

Zarolajte ručnik i stavite ga između stolice i leđa. Tako se nećete moći pogrbiti dok sjedite. Isto napravite i u automobilu.

3. Promijenite položaj

Sjedite na rub stolice, tako da bedra nisu na njoj, a stražnjica u potpunosti mora biti na stolici. Tako ćete se manje oslanjati na leđa.

4. Svako malo se ispravite

Kad se zadubite u posao i prestanete razmišljati o ispravnom držanju, situacija se lako pogorša. Postavite alarm na mobitelu ili kompjutoru tako da vas svaki sat podsjeti da se ispravite.

5. Promijenite način na koji spavate

Kad ležite na boku, stavite jastuk između koljena. Spavanje u pravom položaju može popraviti držanje i tijekom dana.

Play ponuda
Play ponuda