roditelji iznenađeni / Stručnjakinja tvrdi: roditelji trebaju pitati bebu za dozvolu da joj promijene pelenu

Image
Foto: Thinkstock

Kaže, već od samog rođenja, bebe biste trebali pitati želi li da joj promijenite pelenu i pričekati njezin odgovor

14.5.2018.
8:57
Thinkstock
VOYO logo

Deanne Carson, psihologinja koja se bavi seksualnšću mladih, ima neobičan savjet za roditelje malene djece, odnosno beba. Kaže, već od samog rođenja, bebe biste trebali pitati za dozvolu da im promijenite pelene.

"To je najbolji način da se djeci kultura pristanka usadi na vrijeme", objašnjava Carson. "Naravno, dodaje, bebe neće odgovoriti: 'Da, mama, bilo bi divno da mi promijeniš pelenu', ali je vrlo važno s njima uspostaviti kontakt očima kako bise bebi usadio toliko važan 'pristanak'", objašnjava stručnjakinja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"No, ako ostavite prostor i čekate odgovor djeteta, a odgovorit će govorom tijela, odnosno očima, poručujte djetetu koliko je važno njegovo dopuštenej", kaže stručnjakinja. 

Carson, koja je suosnivačica grupe Body Safety Australia (u kojoj se djeca i roditelji educiraju o zlostavljanju i kako ga izbjeći) kaže da se sr dotieljia radi od trenutka kada dobiju dijete, a sdjecom od njihove treće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga savjetuje roditeljima da uvođenjem tih malenih promjena poput toga da traže dozvolu bebe, rečenicom: "Sad ću ti promijeniti pelenu, ok?", mogu već sami puno toga učiniti za svoju djecu prije njihove treće godine života.

No, roditelji nisu oduševljeni ovim njezinim savjetom pa se na društvenm mrežama razvila rasprava o ovoj temi. Netko je napisao: "A što ako pitamo bebu, a ona se ne slaže s tim da joj treba čista pelena?". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo