Kako bi pripremili kožu za sunce ne trebate uzimati dodatke prehrani, već obogatiti svoje obroke sezonskim voćem i povrćem.
Priroda se, kao i u svemu drugom, i ovdje pobrinula za nas pa nam prije srpanjskih i kolovoških zvizdana dala obilje povrća i voća koje trebamo jesti kako bi nam koža neokrznuta prošla kroz ljeto.
Sada je vrijeme da u većim količinama jedete mrkvu, jagode, kiwi, limun, orašaste plodove, tamnozeleno lisnato povrće i potrošite zalihe prošlogodišnje rajčice koju ste pretvorili u sok ili pelatte.
Naime, rajčica je puno djelotvornija u kuhanom obliku zbog likopena koji organizam puno bolje iskoristi kad prođe termičku obradu. Rajčica osim likopenom, obiluje vitaminima A, C, E i bioflavonoidima te pomaže tijelu protiv upala koje nastaju djelovanjem UV zraka.
Orašasti plodovi obiluju vitaminom E koji je u kombinaciji s vitaminom C (kiwi, limun, paprika) pouzdan zaštitnik kože od štetnih zraka, a važno ga je unijeti u malo većim količinama u ogranizam zbog beta karotena koji umanjuje njegovo djelovnje, no donosi druge blagodati.
Žuto i narančasto povrće i voće te tamnozeleno lisnato povrće obiluje spomenutim beta karotenom koji se popularno naziva i "prirodni suncobran" stoga navalite na špinat, blitvu, mrkvu, marelice, dinje i popularni batat.
Pouzdajte se u prirodu, uživajte u njezinim blagodatima, čuvajte je i ona će vam višestruko vratiti. Osim što ćete pomoću ovih namirnica zašititi kožu, proljepšati ten, sasvim sigurno ćete skinuti i pokoji kilogram viška i ojačati imunitet.