NAČIN NA KOJI KUHATE RIŽU JE OPASAN! Znanstvenici otkrili: /

Prijete bolesti srca, dijabetes, ali i rak

Image

Znanstvenici su upozorili kako milijuni ljudi diljem svijeta kuhaju rižu na potpuno pogrešan način te tako ugrožavaju svoje zdravlje, navodi Independent.

8.2.2017.
20:14
VOYO logo

Naglašavaju kako krivim načinom pripreme riže mnogi riskiraju pojave poput bolesti srca, dijabetesa ili čak raka.

Objasnili su da se zbog industrijskih toksina i pesticida u tlu u riži nalaze velike količine arsena, koji se može eliminirati posebnom metodom kuhanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rižu treba ostaviti da odstoji u vodi preko noći te je ispirati sve dok voda ne postane bistra. Naime, ostavite li rižu da odstoji preko noći, za čak 80 posto smanjit ćete količinu štetnih sastojaka u njojTakođer ju je potrebno dobro ocijediti te staviti u posudu u kojoj se nalazi pet puta više vode.

Rižu treba ostaviti da prokuha te smanjiti vatru i ostaviti rižu da se lagano kuha nekih 15-ak minuta. Miješati je treba vilicom, objasnili su znanstvenici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo