NAČIN NA KOJI KUHATE RIŽU JE OPASAN! Znanstvenici otkrili: / Prijete bolesti srca, dijabetes, ali i rak

Image

Znanstvenici su upozorili kako milijuni ljudi diljem svijeta kuhaju rižu na potpuno pogrešan način te tako ugrožavaju svoje zdravlje, navodi Independent.

8.2.2017.
20:14
VOYO logo

Naglašavaju kako krivim načinom pripreme riže mnogi riskiraju pojave poput bolesti srca, dijabetesa ili čak raka.

Objasnili su da se zbog industrijskih toksina i pesticida u tlu u riži nalaze velike količine arsena, koji se može eliminirati posebnom metodom kuhanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rižu treba ostaviti da odstoji u vodi preko noći te je ispirati sve dok voda ne postane bistra. Naime, ostavite li rižu da odstoji preko noći, za čak 80 posto smanjit ćete količinu štetnih sastojaka u njojTakođer ju je potrebno dobro ocijediti te staviti u posudu u kojoj se nalazi pet puta više vode.

Rižu treba ostaviti da prokuha te smanjiti vatru i ostaviti rižu da se lagano kuha nekih 15-ak minuta. Miješati je treba vilicom, objasnili su znanstvenici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo