LAGANO DO FIT FIGURE / Jednostavnim trikom istopit ćete salo: Sagorjet ćete 60 posto više kalorija dok ovako hodate

Image
Foto: Shutterstock

Hodanje sagorijeva oko 100 kalorija po 1,6 kilometara, ali povećanjem intenziteta možete sagorjeti više

4.4.2024.
11:44
Shutterstock
VOYO logo

Ne trebate ići u teretanu da biste bili fit i zdravi. To možete postići vrlo jednostavno i besplatno, primjerice redovitim odlaskom u šetnju, piše Daily Star.

Osim što pomaže pri mršavljenju, hodanje također poboljšava opće zdravlje, primjerice, smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti, a može biti dobro i za mentalno zdravlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ZA ZDRAVLJE /

Treba li nam zaista 10.000 koraka dnevno? Doktorica izašla s totalno drugačijom računicom

Image
ZA ZDRAVLJE /

Treba li nam zaista 10.000 koraka dnevno? Doktorica izašla s totalno drugačijom računicom

Brzo hodanje od deset minuta dnevno ima mnogo zdravstvenih prednosti i računa se u preporučenih 150 minuta tjednog vježbanja. Ali ako vam je cilj smršaviti, to nije tako jednostavno, jer morate sagorjeti više kalorija nego što ih unosite.

Hodanje sagorijeva oko 100 kalorija po 1,6 kilometara, ali povećanjem intenziteta možete sagorjeti više, a to možete izvesti promjenom tehnike hodanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Shutterstock

Hodanje sagorijeva oko 100 kalorija po 1,6 kilometara, ali povećanjem intenziteta možete sagorjeti više.

Hodanje uzbrdo topi salo

Istraživanje je pokazalo da brzo hodanje brzinom od 5,6 kilometara na sat uzbrdo sagorijeva 60 posto više kalorija nego hodanje po ravnoj površini. Istraživanje, koje je objavio Very Well Fit, pokazalo je da je osoba od 68 kilograma sagorjela dodatnih 48 kalorija po 1,6 kilometara.

Također, u Američkom koledžu za sportsku medicinu utvrdili su da svaki stupanj nagiba od jedan posto povećava sagorene kalorije za oko 12 posto. To je jednako deset kalorija više po 1,6 kilometara za osobu od 68 kilograma. Stoga će vam povećanje od deset posto pomoći da sagorite dvostruko više kalorija po 1,6 kilometara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako imate pristup traci za trčanje, možete jednostavno postaviti nagib kako biste pratili koliko kalorija sagorijevate.

Iako može biti teško održavati stabilan porast nagiba dok hodate vani, pokušajte odabrati teren koji je raznolik kako bi vaši otkucaji srca bili ubrzani. Istraživanje metaboličkog ekvivalenta pokazuje da sagorijevate 6,6 posto više kalorija po 1,6 kilometara nego kada hodate po ravnom tlu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čak i ako hodate uzbrdo nakon čega slijedi hodanje nizbrdo, svejedno ćete sagorjeti više kalorija nego da se krećete po ravnom terenu. Stoga, svakako pokušajte!

POGLEDAJTE VIDEO: Kako do pobjede? 'Plenković i Milanović, neka zbog Baby Lasagne sjednu za stol'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo