Nema idealnog: Devet pravila mršavljenja koja stvarno djeluju

shimmer fallback

Trudite se, na strogoj ste dijeti, konzumirate dodatke prehrani, redovito idete u teretanu i unatoč svemu tome i dalje vam nije jasno zašto ne vidite rezultate?

8.9.2013.
12:31
Play logo

Nema kasnonoćnog grickanjaVaše razmišljanje: Hranjenje navečer sabotirat će moje pokušaje gubljenja kilograma. Bolje da ništa ne jedem nakon 7 navečer.

Pravo rješenje: Jedina stvar koja može uništiti vaše napore da smršavite je unos previše kalorija. Možete jesti u koje god vrijeme želite sve dok ostanete unutar dopuštenog dnevnog unosa kalorija. Ako volite uživati u jelu navečer, pokušajte smanjiti unos kalorija preko dana. Primjerice, preko dana 'uštedite' 200 kalorija, pa si navečer dopustite grickalice koje sadrže do 200 kalorija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki doručak svakog danaVaše razmišljanje: Za dobro zdravlje i kontrolu težine doručak je ključan za uspjeh. Kuhat ću i doručkovati kod kuće svakog dana.

Pravo rješenje: Ne treba prva stvar koju ćete napraviti ujutro čim otvorite oči biti trčanje u kuhinju i priprema doručka, bitno je da doručak pojedete unutar dva sata nakon buđenja i da bude konkretan. Poslužit će zdjelica zobenih pahuljica i obično mlijeko ili frape od banane, mlijeka i zobenih pahuljica.

Izbjegavanje brze hrane u širokom lukuVaše razmišljanje: Brza hrana je noćna mora za sve one koji pokušavaju skinuti kilograme jer je puna masnoća i praznih kalorija. Čak i ako se osjećam depresivno, ne mogu si priuštiti brzu hranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravo rješenje: Kad je riječ o brzoj hrani, ključna je veličina porcije. Ako već idete u restoran brze hrane, naručite dječji menu s vodom ili sokom bez dodanih šećera, čime ćete u organizam unijeti 400 do 500 kalorija. Ako žudite za brzom hranom, priuštite si taj 'luksuz' ponekad, ali pripazite na veličinu porcije i učestalost konzumiranja takve hrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teretana svakog danaVaše razmišljanje: Idem u teretanu svakog dana, bilo da je kiša ili sunce. Ništa neće poremetiti moj raspored.

Pravo rješenje: Sasvim je dovoljno ako u teretanu idete tri puta tjedno, a sve češće od toga je bonus. Isto tako, neka se vaše fizičke aktivnosti ne svedu samo na vježbanje u teretani, nego se aktivirajte i u svakodnevnom životu: otiđite na višesatne šetnje, vozite bicikl, penjite se stepenicama umjesto da koristite lift.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imate nerealne planoveVaše razmišljanje: Izgubit ću devet kilograma u pet tjedana i držat ću se tog plana bez obzira koliko teško bilo.

Pravo rješenje: Prebrzo gubljenje kilograma itekako bi vam se moglo obiti o glavu. Postavite si realan cilj i preispitajte ga svakog tjedna. Prvi tjedan ili dva svakog plana za gubljenje kilograma je razdoblje 'medenog mjeseca'. Neka vam u tom razdoblju cilj bude gubitak dva i pol kilograma, a svaki dodatni izgubljeni gram smatrajte bonusom. Rani uspjeh odličan je način da ostanete motivirani. Plan provodite tjedan po tjedan i zapamtite da je to što ne dobivate na težini samo po sebi uspjeh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svakodnevno konzumiranje organskih proizvoda iz kućne radinostiVaše razmišljanje: Kupovat ću zdrave namirnice na tržnici i doma pripremati zdrave obroke svakoga dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravo rješenje: Iako je pohvalno to što se pokušavate disciplinirati u hranjenju, kupovini i kuhanju, budite svjesni da će vam to oduzeti puno truda i vremena. Namirnice nemojte kupovati svakoga dana na povratku s posla, nego šoping obavite jednom tjedno. Umjesto svježeg voća i povrća, kupite i nekoliko konzerviranih stvari ili zamrznutu hranu za one dane kad nemate vremena ili volje kuhati.

Bez grickalicaVaše razmišljanje: Odreći ću se grickalica kako bih smanjila unos kalorija, pa tako mogu više toga pojesti za večeru.

Pravo rješenje: Najbolje bi bilo da se prestanete strogo pridržavati satnice hranjenja i slušate svoje tijelo. Ono će vam odaslati signale kad je sito i kad mu je potrebna hrana. Ako vas uhvati glad, konzumiranje grickalica dva ili tri sata prije planiranog jela najbolji je način da spriječite prejedanje tijekom, primjerice, večere. Neka vaše grickalice budu zdrave, poput jabuke ili jogurta, a klonite se grickalica prepunih šećera ili prženih namirnica, poput čipsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koristite hrpetinu dodataka prehraniVaše razmišljanje: U prehranu želim uključiti što više dodataka kako bih optimizirala potrebe za nutrijentima, popravila svoju energiju i zdravlje.

Pravo rješenje: Kad je riječ o vitaminima i ostalim suplementima, više nije bolje. Nutrijenti iz hrane trebali bi biti glavni izvor unosa nutrijenata jer suplementi ne mogu i nikad neće moći zamijeniti hranu. Samo jedna tableta s preporučenom dnevnom dozom vitamina i minerala trebala bi biti posve dovoljna (žene starije od 50 trebale bi potražiti tablete bez željeza).

Play logo

U smeće sa svim poslasticamaVaše razmišljanje: Pokorit ću se striktnom režimu prehrane i izbaciti sve slastice iz svog plana prehrane. Ako ih ne vidim, neću ni razmišljati o njima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravo rješenje: Volimo misliti da će nam to pomoći da se zdravije hranimo, dok nam se zapravo može obiti o glavu i stvoriti u nama osjećaj da si previše toga uskraćujemo. S pomno osmišljenim planom prehrane svejedno možete ostati na pravom putu uz povremeno čašćenje omiljenim poslasticama. Neka one sadrže do 100 kalorija. Primjerice, ako volite čokoladu, počastite se s nekoliko kockica tamne čokolade ili kolačićem od zobenih pahuljica. Ovo će vam, vjerovali ili ne, pomoći da nemate osjećaj da ste se lišili omiljenih stvari, što vas može natjerati da izgubite kontrolu i prejedete se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo