Započela je sezona jagoda pa tako na svakom kutku već možemo pronaći štandove s našim omiljenim voćem. Ovo je voće bogato vitaminima koji su veoma važni za imunitet, a u jednom je danu dovoljno pojesti jednu porciju jagoda (150 grama) kako biste unijeli potrebnu količinu vitamina C.
Jagode sadrže i biljne fenole koji smajuju rizik od pojave problema s kardiovaskularnim sustavom. Uz to, jagode pomažu i u borbi s viškom kilograma. Bogate su dijetalnim vlaknima za koje je dokazano da smanjuju novu kolesterola u krvi.
Iako je sezona jagoda krenula, pri kupnji trebate obratiti pažnju na neke sitnice. Naime, petiljke trebaju imati zrele, sočne i crvene plodove bez bijelih ili zelenih vrhova. Također, neoprane jagode čuvajte u frižideru do dva dana. Oprane možete i zamrznuti tako da ih stavite na tacnu, posipat šćetom i ostavite da se zamrznu.
Nemojte ih propustiti kupiti jer je sada sezona jagoda, a ako ih već ne volite jesti, one su idealne i za pripravke kozmetike. Naime, mogu poslužiti kao maska za lice, kao otopina za izbjeljivanje zubiju, ali i sprječavaju stvaranje bora.
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!