VIDEO: / Horor-lokacije koje turisti obožavaju

Dijelim svijeta postoje atraktivna turistička mjesta od kojih vam se ledi krv u žilama.

23.10.2010.
18:39
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Bhangarh, Indija

Povijesni grad Bhangarh nalazi se u indijskoj regiji Rajasthan, sjeverno od Jaipura. Grad je izgrađen oko 1630. i 10 godina kasnije je iznenada napušten, razlog je i danas nepoznat. Neki nagađaju da su stanovnici napustili grad, drugi da su podlegli epidemiji kuge, a lokalno stanovništvo najviše voli legendu o lijepoj princezi koju je zao čarobnjak pokušao zavesti, pa kad mu nije uspjelo prokleo je grad. Postoji i verzija po kojoj je čarobnjak htio osvojiti kraljicu, majstoricu tantričkog seksa.

Danas je grad tijekom dana pun turista, ali navečer je sablasno prazan. Lokalno stanovništvo tvrdi da je Bhangarh grad duhova i da njime noću vladaju duše umrlih stanovnika.

Čak i na ulazu u grad stoji natpis da je boravak među ruševinama tijekom noći strogo zabranjen.

Truk Laguna, Chuuk, Mikronezija

arti-201010110359006Veći dio japanske ratne mornarice iz Drugog svjetskog rata leži u toj plitkoj laguni u vulkanskoj dolini u Mikroneziji. U ovoj su laguni 17. i 18. veljače 1944. u operaciji Hailstone Amerikanci napali japansku pomorsku i zračnu flotu. Kao posljedica toga, na ovoj lokaciji danas se nalazi preko 60 olupina uništenih brodova i nosača aviona, od kojih je većina na pristojnoj dubini čak i za manje iskusne ronioce. Zajedno s brodovima potonuo je i veliki dio posade. Plivajući između olupina možete naletjeti na plinske maske, šalice i druge ostatke ljudske aktivnosti.

Brodovi brzo korodiraju i mnogi od njih su postali koraljni grebeni, ali i dalje je u ovim azurno-plavim vodama sav užas rata itekako vidljiv.

Pariške katakombe, Pariz, Francuska

Kosti i lubanje ugrađene su s obje strane uskog spleta tunela koji se proteže čak 300 km ispod samog centra Pariza. Zrak je hladan i težak, a zidovi su prošarani grafitima još iz vremena Francuske revolucije. arti-201008130166006Katakombe potječu još iz Rimskog doba, ali kada je 1785. godine groblje Innocents u centru grada postalo pravi izvor zaraze za stanovnike Pariza, katakombe su dobile svoj današnji izgled. Kosti su se prenosile tijekom noćnih obreda, sve dok 1814. i one nisu postale pune. Kroz ovu masovnu grobnicu možete i prošetati i razgledati gomilu lubanja, kao i nagađati tko je umro prirodnom smrću.

Černobil, Pripjat, Ukrajina

Ukrajinski grad Pripjat napušten je nakon nesreće u nuklearnoj elektrani Černobil 28. travnja 1986. godine. Za nesreću je kriv neispravan sovjetski nuklearni reaktor te ljudska pogreška, zbog čega je uništen jedan od četiriju reaktora černobilske elektrane. arti-201005290291006U gradu je živjelo gotovo 50.000 ljudi, od kojih je većina bila zaposlena u nuklearki. Danas je grad potpuno prazan.

Pripjat danas izgleda gotovo kao muzej koji dokumentira posljednje godine Sovjetskog Saveza. Stanovnici su tijekom evakuacije sa sobom mogli ponijeti samo dokumente i jedan kofer s osobnim stvarima, tako da grad izgleda kao da je vrijeme u njemu toga dana zauvijek stalo. Novine i kava na stolu, dječji vrtić pun obuće, stanovi, bazeni, bolnice… sve potpuno napušteno.

Grad je godinama stajao netaknut, ali od 2002., kada je razina radijacije pala na prihvatljivu razinu, počele su pljačke. Danas napuštene zgrade sve više nagriza zub vremena.

U ovom gradu i njegovoj okolici još par stotina godina neće biti moguć život.

Manchac močvara, Louisiana, SAD

Močvara Manchac ili 'ukleta močvara' nalazi se u blizini New Orleansa. Drevna stabla čempresa ogrnuta španjolskom mahovinom stvaraju lijepu, ali jezivu sliku i savršena su kulisa za neki film strave. Navodno je 1915. vudu-čarobnica Julia Beown proklela grad koji se nalazio uz sam rub močvare.

Odjednom se pojavio snažan uragan koji je ubio gotovo sve stanovnike grada. Njihova tijela su pokopana u zemljanim, neoznačenim grobovima, a legenda kaže da njihove duše još uvijek lutaju močvarom. Trupla povremeno još isplivaju na površinu u netaknutom dijelu močvare, koji je pretvoren u ptičji rezervat prije 100 godina.

Turističke agencije nude noćne ture čamcima kroz močvaru, ali iako su uključeni u turističku ponudu, ovi aranžmani za avanturiste i lovce na duhove nisu 100 posto sigurni i u ovu avanturu se upuštate na vlastitu dogovornost.

Prethodni članci:

arti-201010110359006 arti-201008130166006 arti-201005290291006

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali