Play ponuda

Putujte tragovima Jamesa Bonda

shimmer fallback

Filmovi o najpoznatijem tajnom agentu snimani su na mnogim atraktivnim lokacijama. A na stranici lonelyplanet.

23.3.2010.
16:23
Play ponuda

Dr. No (1962.) Tko se ne sjeća akcija Seana Conneryja i seksipilne Ursule Andress u filmu Dr No koje su se odigrala na Karipskom otoku! Trebate li podsjetnik za plaže koje izgledaju kao s razglednica!?

Iz Rusije s ljubavlju (1963.) Ovo je po mnogima najbolji film o Bondu, a radnja se odvija na potezu od Istanbula, preko Beograda i Zagreba u vlaku Orient Express, do Venecije. Ne zaboravimo spomenuti istanbulske znamenitosti koje su poprište glavnih akcija u filmu – Aya Sofya, Basilika Cistern i željeznička postaja Sirkeci.

Samo dvaput se živi (1967.) Nakon što je inscenirao vlastito ubojstvo u Hong Kongu, agent 007 odlazi istraživati u Japan te se prilagođava lokalnim običajima.

U službi njenog Veličanstva (1969.) U ovom filmu tajni agent kreće se između obale Portugala i alpske Švicarske. Snimanje filma je počelo u Kantonu Bern, u Švicarskoj, a snimalo se na više lokacija, uključujući sami glavni grad Bern i razne lokacije u planinama, kao što je danas slavni restoran Piz Gloria, a završilo je u Portugalu.

Živi i pusti umrijeti (1973.) Ovaj nas film vodi kroz Harlem, New Orleans, Louisianu i izmišljeni karipski otok San Monique.

Čovjek sa zlatnim pištoljem (1974.) Čovjek sa zlatnim pištoljem se pojavljuje u veličanstvenim azijskim destinacijama: Phang-ng na Tajlandu, otoka Ko Khao Phing Kan i Ko Tapu danas poznatog kao Otok Jamesa Bonda.

Operacija svemir (1979.) U ovom filmu trag vodi tajnog agenta u Rio i Veneciju.

Dah smrti (1987.) Od destinacija u filmu se pojavljuje Gibraltar, Bratislava, ruralna Engleska, Beč, Tanger...

Sutra nikad ne umire (1997.) Scene na ruskoj granici snimane su na francuskim Pirinejima, a scene u Vijetnamu snimane su na Tajlandu. Ali su zato scene u Hamburgu zaista snimane u tom gradu.

Zrno utjehe (2008.) Osim jurnjave automobilima u blizini najvećeg i najprivlačnijeg talijanskog jezera Garda, pejzaža pustinje Atacama u Čileu tu je i London koji danas u svojoj turističkoj ponudi ima i čuvenu turu taxijem lokacijama gdje je sniman ovaj film.

Play ponuda
Play ponuda