Američkog je novinara nadahnuo odmor s roditeljima, za koje kaže da su veliki svjetski putnici, proveden u Dubrovniku, na Mljetu i Korčuli. Prvo su posjetili Dubrovnik, a gosti iz New Yorka osvojeni su već za – stolom. Kolumnist New York Timesa komplimente dijeli svemu, od 'najsvježije ribe, lignji i hobotnica, do domaćeg sira i pršuta'.
Posebno hvali privatni smještaj, za koji kaže da nudi puno više od hotelskog. Uz ostalo, mogućnost da se bolje doživi i upozna život domaćina, koji će gostu, iz prve ruke, pomoći korisnim savjetima. Sam Dubrovnik smatra predivnim, iako ga stari dio grada nije pretjerano impresionirao.
'Mnogi žele vidjeti stari dio Dubrovnika, koji je impresivan, ali precijenjen', procjena je njujorškog novinara. Mljet, na kojem je u apartmanu s pogledom na Pelješac prespavao dvije noći po cijeni od 60 eura, bio je – pravi odmor.
Pohvale ribarskom selu
Za sljedeću stanicu, Korčulu, te posebice staru jezgru Kugel je napisao da je predivna i izvornija od samog Dubrovnika. Jako ga se dojmilo i što je bio u mjestu 'gdje se pretpostavlja da je rođen Marko Polo'. Ribarsko mjesto Račišće dobilo je još više komplimenata, a zajednički je zaključak Njujorčana da je hrvatska obala pravi biser, a ljudi jedni od najljubaznijih na svijetu.