Play ponuda

U AUTO NASPI ČORBE... / Dubrovačka idila iz vremena Jugoslavije izazvala provalu nostalgije na Facebooku: 'Imam jednog ovakvog, samo...'

Foto: Facebook

Ovih dana samo naziru sjećanja na stara vremena pa su se mnogi prisjetili kako se živjelo u Dubrovniku u doba Jugoslavije

21.12.2022.
22:08
Facebook
Play ponuda

U Facebook grupi Nostalgija, koju prati oko 290.000 pratitelja iz cijele regije, često se mogu pronaći nostalgične fotografije iz doba Jugoslavije pa su tako objavili i fotografiju s poznate lokacije u Dubrovniku, na kojoj se vidi i poznati auto Stojadin.

Sjećanja na Stojadin

Mnogi su se prisjetili da su imali takav auto: "Imali smo takav bijeli Stojadin i bili smo sretni!"

Drugi muškarac je dodao: "Imam jednog ovakvog, samo Ladu 1600."

Nekada je bilo lijepo

Kada su Dubrovčani vidjeli fotografiju napisali su da im je to rodni grad, a neki su dodali: "Bilo nam je divno nekada."

"Lijepa država, lijep narod, bili smo ljudi, živjelo se neusporedivo boljim standardom, nismo se mrzili", dodao je jedan muškarac, a na njegov komentar se nadovezao treći i rekao: "Kao prvo, vi mrzite i dan danas, kao drugo, nije se živjelo kolika je bila inflacija, nije bilo kave, deterdženta, goriva, struje, itd."

Play ponuda

Poznata lokacija za fotkanje

Neki su se prisjetili te poznate dubrovačke lokacije: "Točno tu smo i mi fotografirani i još mnogi drugi. Što smo bili nekada?"

"Je li to ona država u koju ste se kleli, u bratstvo i poštivanje ravnopravnih naroda i narodnosti? Pa odjednom nitko u njoj nije valjao te ga je trebalo uništiti", zapitao se jedan muškarac.