Spavanje u Nebeskom Miru / Svaka čast: dao je otkaz kako bi radio krevete za djecu koja žive u neimaštini

Rekao je da mu sreću pružaju osmijesi na licima djece kad im pruže udoban san.

29.6.2018.
9:41
VOYO logo

Luke Mickelson iz Idaha vraća vjeru u čovječanstvo. U 2002. godini je zajedno sa svojom obitelji napravio krevet kad je saznao da u njihovoj lokalnoj zajednici žive djeca u neimaštini koja spavaju na podu.

'Jedna je djevojčica od svoje odjeće napravila jastuk i na tom je spavala', prenosi CNN.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za njega je to bio alarm, a jedino što ga je interesiralo je: 'Kako pomoći toj jadnoj djeci?'. Uskoro je postao vlasnik neprofitne organizacije imena 'Spavanje u Nebeskom Miru' koja se bavi izradom kreveta za sve one koji si ga ne mogu priuštiti.
Koristeći smjernice za izradu kreveta na kat njegove kćeri, počeo je kupovati sav potreban materijal i krenuo u izradnju. Njegova obitelj i prijatelji pomagali su mu po potrebi, a sad su i oni zaljubljeni u isti posao i uz njega rade svakodnevno kao i članovi njegove lokalne zajednice koji su od samih početaka oduševljeni idejom i požrtvovnošću Mickelsona.

Svake se godine broj izrađenih kreveta udvostručavao, a samo u 2017. godini napravili su ih 612. Valja napomenuti kako je Mickelson prije organizacije imao dobro plaćeni posao od kojeg je odustao, ali tvrdi kako bi sve napravio ponovo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Shvatio sam kako mi za sreću ne treba novac, već osmijesi na licima djece kad im pružimo udoban san', rekao je za CNN.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo