Ovako su dizajneri zamišljali da će žene izgledati u 21. stoljeću

Image

Dizajneri su 30-ih godina ovako zamišljali modu 21. stoljeća i zapravo nisu bili toliko u krivu

2.10.2016.
16:16
Play logo

U videu koji je producirala popularna kuća za proizvodnju filmskih žurnala i dokumentaraca 20. stoljeća - British Pathé, snimljeno je kako su dizajneri 30-ih godina vidjeli žene 2000-ih godina.

Žarulje u kosi i štikle bez pete

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dizajneri su tada, naime,predvidjeli kako će žene 2000-ih u kosi umjesto dosadnih ukrasa, kao što su kopče i trake, nositi puno zanimljivije i neobičnije objekte, poput primjerice žarulja, a još jedna od ideja bila je haljina koja se može prilagoditi za jutarnji, popodnevni i večernji izlazak - a trik je u rukavima!

I zapravo u nekim predviđanjima i nisu u potpunosti pogriješili, jer je odjeća na zip u 21. stoljeću zaista postala prilično popularna.

Napuhnuti rukavi i štikle bez pete

shimmer fallback
shimmer fallback

Također, iako su promašili za kojih 20-ak godina, napuhnuti rukavi kakvi su na vjenčanici iz videa, bili su pravi hit 80-ih. A tu su još i Lady Gagu i njene poznate štikle bez pete, koje su zapravo dosta nalik ovima iz videa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opsjednutost mobitelima

Play logo
shimmer fallback
shimmer fallback

I dok je pretpostavka jednog od dizajnera da će suknje u potpunosti nestati ipak pogrešna, ono što su dizajneri u svakom slučaju najtočnije predvidjeli jest - naša svakim danom sve veća opsjednutost i ovisnost o mobitelima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
Darcey & Stacey
default_cta
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
Play logo