'Koliko se prašine diglo oko jedne Guccijeve haljine!'

Lijepa voditeljica, koja je nedavno izdala i prvu knjigu, raspričala se o dizajnerskim krpicama, stilu odijevanja i još koječemu.

8.8.2011.
14:20
VOYO logo

Voditeljica i novinarka Nevena Rendeli za V magazin otkriva zašto je kupila Guccijevu haljinu te koliko joj uopće znače dizajnerski komadi.

Uz novinarku i voditeljicu nedavno ste postali i spisateljica. Kada se rodila ideja da napišete putopisnu knjigu? Koje je vaše omiljeno odredište u Hrvatskoj i inozemstvu? Ideja se razvila na mnogobrojnim putovanjima našom zemljom, što privatno, što s emisijom Boje turizma. Učinilo mi se da ovakav vodič s osobnim iskustvima i preporukama ne postoji na tržištu i da je vrijeme da ga netko napiše. Naravno da je svemu pogodovala i činjenica da volim pisati. Teško mi je izabrati omiljeno odredište jer stvarno volim našu obalu od Istre pa sve do Dubrovnika, ali južnodalmatinski otoci imaju posebno mjesto na mojoj karti. Općenito sam ljubitelj putovanja, pa se svakom novom veselim kao malo dijete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na promociji knjige Vodič za plavuše privukli ste pozornost haljinom iz posljednje Guccijeve kolekcije, a otkrili ste kako ste po nju išli čak do Pariza. Je li vam ovo najskuplja modna investicija, kupujete li inače dizajnersku odjeću? Koliko se prašine diglo oko jedne haljine. Doduše, lijepe haljine, pa se nadam da je i zato probudila toliko interesa. Haljinu sam poželjela čim sam je vidjela, pa sam na proputovanju kroz Francusku i Belgiju otišla i u Gucci i tek se tad istinski zaljubila. Tu i tamo kupim neki dizajnerski komad, ali nisam opsjednuta markicama niti mislim da cijena određuje kvalitetu. Može se reći da je ova haljina bila moja nagrada samoj sebi za jako uspješnu godinu. Zašto Gucci? Zato što je posljednja kolekcija uistinu predivna, a vjerujem da se svaka žena barem jednom u životu zaljubi u neki odjevni predmet, kao i u nekog muškarca – ne znaš baš točno zašto, samo znaš da je on taj i da ga želiš imati.

Modni stručnjaci na vama su prepoznali i torbu iz kolekcije Stelle McCartney. Planirate li kupiti još koji dizajnerski komad? Kad su u pitanju ovakvi komadi, štedite li za njih ili provučete karticu i zaboravite? Ne planiram šoping, on se povremeno dogodi. Hoće li to biti dizajnerski komad ili ne posve je nevažno, važno da veseli. Ne kupujem na rate ili takve stvari, uglavnom kupujem kad za to imam novca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žene kao modni fetiš obično biraju torbe ili cipele, koji je vaš odabir? Definitivno torbe. Ne patim na cipele, ali zato torbe...

U Hrvatskoj ste jedna od predvodnica novih trendova koje uspješno uklapate u svoju garderobu. Odakle crpite inspiraciju? Postoji li neki trend koji vam se ne sviđa? Hvala ako tako mislite, ali niste upoznali moje prijateljice koju su prave trendseterice, ja samo ponekad slijedim njihove savjete! A i s godinama naučiš što ti dobro stoji. Postoji tisuće trendova u kojima ne vidim sebe, ali isto tako često sam rekla nikad, pa sam podlegla i onim najgorim. Cipele s potplatom još nisam savladala, ali većina ih izgleda striperski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gledate li na modu kao na investiciju? Jeste li naslijedili koji vintage komad? 'Ne. Moda je zabava, odjeća je nužnost, a zašto se onda ne poigrati nečim što je neophodno. Moja odjeća služi meni – ne ja njoj, pa čisto sumnjam da će moja kći jednog dana nešto naslijediti od mame, ali tko zna. Ja sam od mame naslijedila njezinu vjenčanicu, doduše, nisam je nikad odjenula, ali riječ je o divnoj haljini nosivoj i danas.

Čije savjete slušate kad je u pitanju moda i šoping? Oslanjate li se na savjete stilista ili prijateljica? Prijateljice su moji stilisti. Neke su toliko dobre u tome da mi i kupuju odjeću, što olakšava moj pretrpani raspored. Ali, nema većeg gušta od šopinga s mamom. Doduše u posljednjem šopingu u Parizu bila sam sama i mogu vam reći da je i to poseban užitak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedavno ste izjavili kako ste zbog stresa smršavjeli 10 kilograma. Je li to utjecalo na odjeću koju nosite? Slažete li se da je moda rezervirana za mršave? Ne bih rekla da sam promijenila stil, ali neke stvari mi možda malo bolje stoje. Moda nije rezervirana za mršave, neke moje prijateljice koje su krupnije puno bolje izgledaju u nekim komadima od mene, ovisi samo kako se odijevate.

Ne mogu zamisliti ljeto bez... Dobre knjige, dva kupaća kostima i Sensai mista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednje sam si kupila... Japanke, dva para.

Suprugu najčešće poklanjam... Majice i općenito odjeću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gola leđa ili dekolte? Gola leđa, dekolte mi baš nije za pokazivanje.

Šminka ljeti – da ili ne? Ne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljetno tulumarenje ili odmor? Prvo jedno, a onda drugo.

Najdraži lak za nokte? Chanel – metalik sivi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IT modni komad ljeta... Kombinezoni.

Vezani članci:

arti-201104200415006 arti-201107121029006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo