Play ponuda

Volite li zaista?

shimmer fallback

Kolika je ljubav čovjeka prema životinji? Jeste li spremni pomoći ili ste od onih koji ostaju samo na riječima? Volite li samo svog ljubimca ili imate ljubavi i za druge?

17.11.2008.
16:51
Play ponuda

Koliko god bili svjesni svijeta oko vas, neke stvari lakše je ignorirati, praviti se da ne postoje ili da su neki drugi ljudi određeni da ih rješavaju.

Ono što ne vidim i ne znam, to me ne boli.

Ne morate biti borac za prava, dizati revolucije, ali možete se potruditi učiniti nečiji život lakšim i ljepšim, i ne mora to biti čovjek, može biti i životinja.

I oni imaju svijest, osjećaju, pamte a vjernost i ljubav vraćaju peterostruko. Ako ne možete udomiti životinju, možete postati volonter, ako ne možete ni to, možete donirati stvari koje vam nisu potrebne dok azilima itekako jesu.

Azili i stacionari su prihvatilišta životinja u kojima ih se liječi jer su nerijetko zlostavljani, hrani i njeguje koliko mogućnosti dopuštaju. Životinje su u kavezima veličine metar sa metar, jer nedostaje prostora, jednom dnevno se vode u šetnju i niti jedna od tih životinja ne vrši nuždu u kavezu. Ostatak dana i noći sami su u svom kutu.

Ponizni, preplašeni i umiljati, žive za 15 min u svom danu, da ih volonter podraga, izvede, da im pokloni mrvicu nježnosti i ljubavi. Volite životinje i imate svog ljubimca? Promislite koliko ljubavi i pažnje mu dajete i je li vaša ljubav rezervirana samo za njega ili za sve životinje.

Možete li pronaći malo vremena i volje i pomoći i drugoj životinji? Istinu znate samo vi. Ne možete volontirati, ali možete donirati i pomoći. Kako?

Slijedi popis stvari koje možete donirati stacionarima Noine Arke na Veterinarskom Fakultetu, a možete se javiti ina brojeve tel.: 091/ 12 14 696, gosp. Jadranka i 091/ 32 14 696, gosp. Helena.

Hrana: – stari kruh – riža, tijesto, žganci – konzerve i suha hrana za pse i mačke – frolići, kosti i grickalice – medicinska hrana (za bolesne peseke i mace)

Zdravlje: – frontline, advantix, ogrlice protiv buha – zavoji, gaze i sl. – tablete protiv glista ili paste protiv glista – kapi za oči i uši – tablete protiv povraćanja i proljeva – biokill – antibiotici – okovratnici za ranjene

Mnogi lijekovi iz humane medicine se koriste i u veterini tako da višak slobodno proslijedite, bitno je samo da je rok trajanja u redu

Ostalo: – lajne, ormice, ogrlice – igračke – zdjelice – transporteri – češljevi, četke – krevetiće – novine – deke, plahte, jastučnice, pokrivači

Održavanje: – sredstva za čišćenje, domestos, čarli za pranje suđa i sl – kirurške rukavice – vreće za smeće – plastične kutije s poklopcem (za čuvanje suhe hrane) – pijesak za mačke

I to je to!

Play ponuda
Play ponuda