Frakcijski laser / Savršena koža: kako se jednostavno riješiti ožiljka, bora, pigmentacije i ostalih oštećenja

Image
Foto: Bojan Zibar

Pravo je vrijeme da se koža pripremi za toplije i ljepše vrijeme. Tijelo i lice je važno pravilno tretirati i u proljeće uskočiti svježe i njegovane kože

28.2.2018.
10:15
Bojan Zibar
VOYO logo

Upravo takvu tajnu tretmana otkriva LoraDerm centar gdje se profesionalni tim, na čelu sa stručnjakinjom Žanom Barjaktarević brine o svakom segmentu kože tijela.

Frakcijski laser se može koristiti na bilo kojem dijelu tijela, no posebno je koristan na području vrata, prsiju i ruku. Tretira cijelo lice ili pojedine problematične dijelove lica. Ako imate bore, razna oštećenja od sunca koja su nastala tijekom godina izlaganja, pigmentaciju kože koja je povezana sa starenjem kože, ožiljke od akni, kirurške ožiljke, onda ste idealan kandidat za frakcijski laser koji osim što uklanja nedostatke, pomlađuje lice. Sam tretman se preporuča nakon konzultacija i pregleda tena ili problematičnog dijela tijela. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom tretmana frakcijskim laserom se tretira samo dio, frakcija kože, koji pogađa laserska zraka podijeljena na tisuće mikroskopskih zona tretiranja. Primjena ovog lasera je revolucija i ujedno vrlo bitno otkriće u domeni laserskih tretmana. Posebnost frakcijskog lasera je u tome što se njegov laserski snop sastoji od brojnih laserskih zraka, dok se kod ostalih lasera taj snop sastoji od samo jedne laserske zrake.

Premostio je razliku između ablativnih i neablativnih laserskih tehnika koje se koriste za tretiranje kože koja stari ili ima oštećenja od sunca. Ablativni laseri pretežno rade na epidermi (površinske stanice kože), neablativni laseri rade isključivo na dermalnom kolagenu (srednji sloj kože), frakcijski laser radi na oba sloja kože. Što se tiče oporavka nakon tretmana frakcijskim laserom, traje 2 do 3 dana. Pozitivan rezultat vidi se nekoliko dana nakon oporavka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi  težimo osvježenoj i nahranjenoj koži, pogotovo kada se radi o licu koje nam prvo i zapadne za oko kod drugoga. LoraDerm centar nudi besprijekoran pristup ljepoti i njezi kože lica i tijela.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo